четвер, 20 грудня 2007 14:15

НХЛ винесла найдовшу дискваліфікацію

Вчора Національна хокейна ліга винесла найтривалішу в своїй історії дискваліфікацію. Форварду "Нью-Йорк Айлендерс" Крісу Саймону заборонено грати протягом 30 матчів за те, що в матчі з "Пітсбургом" (15 грудня) він навмисно наступив ковзаном на ногу гравцеві "Пінгвінс" Яркко Рууту.

Рууту вдалося уникнути серйозної травми, а Саймон незабаром вибачився перед фінським нападаючим. Гравець "Айлендерс" отримав вже восьму дискваліфікацію в своїй кар"єрі. У березні минулого року він був відлучений на 25 матчів за удар ключкою гравця "Нью-Йорк Рейнджерс" Райана Холлвега.

23 липня цього року "Айлендерс" продовжив контракт з Саймоном ще на рік. Тепер нападаючий зможе допомогти своїй команді тільки в кінці регулярного чемпіонату - 2007/08. При цьому під час дискваліфікації гравець не отримуватиме визначену контрактом зарплату і втратить близько 300 тисяч доларів.

Виконавчий віце-президент НХЛ з хокейних операцій Колін Кемпбелл зазначив, що строгість покарання, накладеного на Саймона, пов"язана з тим, що хокеїст вже не вперше грубо порушує правила. "Гравець постійно демонструє нездатність контролювати свої дії і проявляє повну неповагу до правил", - наводить слова спортивного чиновника Lenta.ru з посиланням на AFP.

Зараз ви читаєте новину «НХЛ винесла найдовшу дискваліфікацію ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути