Ексклюзиви
понеділок, 19 березня 2018 23:58

Невтішний прогноз ООН: людство опинилося під загрозою браку води

Невтішний прогноз ООН: людство опинилося під загрозою браку води
Людству загрожує нестача води. Фото: CAWater-Info

Людство все більше відчуває гостру нестачу води. Існує ймовірність, що від нестачі води буде страждати близько 5 млрд людей, а військові конфлікти почнуться через боротьбу за неї.

Про це йдеться в щорічній доповіді ЮНЕСКО про ситуацію з водними ресурсами, оприлюдненою у понеділок, 19 березня, в німецькому Бонні, передає DW.

За даними авторів доповіді, на сьогодні близько 3,6 млрд людей населяють регіони, в яких не рідкість, що щорічно протягом місяця або навіть довше не буває води. Зазначено, що якщо нинішні тенденції зростання чисельності населення світу, принципів ведення сільського господарства і споживання збережуться і надалі, то до 2050 року від гострої нестачі води будуть страждати близько 5 млрд людей.

Не виключено, що незабаром людство зіткнеться з військовими конфліктами, причиною яких стане боротьба за воду, прогнозується в доповіді. На думку авторів доповіді, виходом із ситуації могло б стати створення штучних водно-болотних угідь.

Саме по собі використання таких рішень є досить дешевим і надійним способом впоратися з проблемою нестачі води. Крім того, завдяки більш економному використанню води у сільському господарстві можна було б збільшити світовий обсяг виробництва продуктів харчування на 2%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені оголосили, скільки людей житиме на Землі в 2018-му

Україна увійшла в топ-10 країн, яким загрожує демографічна катастрофа. До 2050 року населення України скоротиться з 44,22 млн до 36,42 млн осіб. У топ-10 країн, яким найбільш загрожує скорочення населення, увійшли Болгарія, Латвія, Молдова, Україна, Хорватія, Литва, Румунія, Сербія, Польща, Угорщина. Оцінюється, що їхнє населення скоротиться на 15% і більше до 2050 року.

Зараз ви читаєте новину «Невтішний прогноз ООН: людство опинилося під загрозою браку води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути