Ексклюзиви
пʼятниця, 08 жовтня 2010 13:17

Назвали найкращих легкоатлетів Європи

Назвали найкращих легкоатлетів Європи
Хорватська стрибунка у висоту Бланка Власіч і французький спринтер Крістоф Леметр названі найкращими легкоатлетами року в Європі за підсумками голосування, яке проводила Європейська асоціація легкоатлетичних федерацій. При ухваленні рішення враховувалися виступи номінантів на чемпіонаті Європи, зимовому чемпіонаті світу, Діамантової лізі і серії європейських турнірів.

Власіч повернула собі цей титул через два роки і виявився лише третьою спортсменкою в історії, якій вдалося повторити свій успіх. Раніше двічі у цій номінації перемагали Олена Ісінбаєва та Кароліна Клюфт.

Крістофу Леметру лише 20 років, але його прогрес вражає уяву, відзначає RusAthletics. У минулому році цей спортсмен виграв у номінації "Молода зірка", а вже в нинішньому сезоні вніс своє ім'я в історію європейської легкої атлетики, ставши першим спортсменом, якому вдалося виграти три золота (100м, 200м і 4х100м) на одному чемпіонаті Європи. Крім того, спринтер став першим білим атлетом, який зумів пробігти 100 м швидше 10 секунд.

Власіч і Леметр отримають свої нагороди 16 жовтня в Белграді, на церемонії вручення European Athletics Awards Night.
За матеріалами Newsru
Зараз ви читаєте новину «Назвали найкращих легкоатлетів Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути