Ексклюзиви
понеділок, 11 лютого 2008 12:59

На Зимовому карнавалі у Квебеці на каное їздять по льоду (ФОТО)

Щорічно у канадському Квебеці проводиться найбільший у світі Зимовий карнавал. У його програму входять різні види активного відпочинку: нічні паради, снігові ванни та концерти. Так званим головуючим на карнавалі є не хто інший, як Сніговик.

Перший великий карнавал провели у 1894 році. З того часу ця подія стала однією з найулюбленіших у житті місцевих жителів, хоча через дві світові війни довелося перервати на деякий час його проведення.

Цього року Карнавал триває з 1 до 17 лютого і традиційно зібрав понад мільйон учасників. Протягом 17 днів вони демонструють свої можливості у різних видах культурного та спортивного відпочинку. Одним з найпопулярніших видів програми є гонка на каное. Учасники змагаються на річці Святого Лоуренса від Квебека до Левіса. Ці змагання вигадали ще у перший рік проведення карнавалу, а з 1955 року їх проводять щорічно. Змагання вимагають від учасників ще й відмінних навиків ковзання, оскільки зважаючи на пору року, значна частина річки може бути покрита кригою.

"Газета по-українськи"

Фото: REUTERS

Зараз ви читаєте новину «На Зимовому карнавалі у Квебеці на каное їздять по льоду (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути