Ексклюзиви
вівторок, 11 листопада 2008 14:14

На Олімпіаді-2016 з"являться два нові види спорту

У програмі Олімпійських ігор 2016 року з"являться два нових вида спорту. Про це головний редактор американського інформаційно-аналітичного агентства Aroundtherings Ед Хула повідомив в інтерв"ю агентству "Весь спорт".

Питання про включення в програму Олімпіад нового виду обговорюватиметься на зустрічі програмної комісії Міжнародного олімпійського комітету (МОК), яка відбудеться в п"ятницю, 14 листопада, в Лозанні.

У 2005 році МОК ухвалив рішення про виключення з олімпійської програми з 2012 року двох видів - бейсболу і софтболу. Проте нові види спорту з тих пір в програму Олімпіад включені не були.

За словами Хула, претендентами на включення в програму Олімпіади-2016 є сім видів спорту: гольф, карате, роликовий спорт, регбі, сквош, а також бейсбол і софтбол, які знову претендують на статус олімпійських видів.

14 листопада в Лозанні представники кожного виду отримають одну годину на презентацію, зокрема 20 хвилин на відео-презентацію.

Остаточно програма Олімпійських ігор 2016 року буде визначена на 121-ій сесії МОК в Копенгагені в жовтні 2009 року. Претендентами на проведення Олімпіади-2016 є Чікаго, Мадрид, Ріо-де-Жанейро і Токіо.

lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «На Олімпіаді-2016 з"являться два нові види спорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути