Ексклюзиви
вівторок, 07 серпня 2007 17:57

На Олімпіаді в Пекіні виступить 300 українських спортсменів

Про це повідомляє sport.com.ua  з посиланням на прес-служба Міністерства у справах сім"ї, молоді і спорту.

- Міністр проінформував представників китайського посольства, що в Олімпіаді 2008 року планується участь 300 українських спортсменів, - мовиться в повідомленні.

Віктор Корж, міністр у справах сім"ї, молоді та спорту, також повідомив співбесідника про створення Українського будинку в Пекіні з метою кращого ознайомлення населення Китаю з культурою і досягненнями нашої країни. Міністр високо оцінив хід підготовки до Олімпійських ігор-2008 в Китаї і побажав тріумфального успіху цій Олімпіаді.

У свою чергу, радник привітав Коржа з перемогою українсько-польської заявки на проведення фіналу чемпіонату Європи в 2012 році з футболу і запропонував співпрацю з Китаєм в цій сфері.

У лютому Мінсім"ї просило Кабмін збільшити фінансування підготовки спортсменів до літньої Олімпіади в Пекіні на 9 млн. гривень до 130 млн. в 2007 році. Тоді міністерство прогнозувало, що для участі в Олімпійських іграх-2008 українські спортсмени отримають 240 ліцензій.

На попередніх літніх Олімпійських іграх в 2004 році в Афінах (Греція) взяли участь 245 українських атлетів. Тоді українські спортсмени завоювали 9 золотих, 5 срібних і 9 бронзових медалей, а в загальнокомандному заліку Україна зайняла 12-е місце.

Зараз ви читаєте новину «На Олімпіаді в Пекіні виступить 300 українських спортсменів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути