Ексклюзиви
вівторок, 30 вересня 2008 20:53

На честь 100-річчя "Монреаль Канадіенс" випустили пам"ятні монети

Єдиною командою із засновників Національної хокейної ліги, яка дожила до наших днів, залишається "Монреаль Канадіенс". Цього року клуб відзначає своє сторіччя і в Канаді підійшли до цієї дати дуже грунтовно.

Канадські і американські ЗМІ повідомляють, що до 4 грудня, коли, власне, і відбудуться основні святкування, клуб проведе 12 спеціальних вечорів, на яких всі гравці сьогоднішнього покоління монреальців будуть одягнені, як їх попередники впродовж довгої і славної історії команди.

Ювілей клубу залишиться не тільки в пам"яті вболівальників і на фотографіях, але і на монетах. Буде випущено 10 мільйонів пам"ятних однодолларових монет і чотири мільйони поштових марок.

В рамках святкування ювілею керівництво команди хоче провести матч на відкритому повітрі. Передбачається, що зустріч пройде на Олімпійському стадіоні, побудованому до Ігор 1976 року і вміщає 65 255 чоловік.

А ще, 22 листопада 2008 року, перед матчем з "Бостоном", канадський клуб навіки закріпить номер 33, який належав голкіперові Патріку Руа.

За 19 сезонів в НХЛ Святий Патрік, як прозвали воротаря, чотири рази ставав володарем Кубка Стенлі (двічі з "Канадіенс" і стільки ж з "Колорадо Евеланш"). На рахунку Руа абсолютні рекорди серед кіперів ліги - 551 перемога і 1029 зіграних матчів.

Нарешті, в Монреалі, 24 і 25 січня майбутнього року пройде "Матч всіх зірок" НХЛ.

sovsport

Зараз ви читаєте новину «На честь 100-річчя "Монреаль Канадіенс" випустили пам"ятні монети ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути