Ексклюзиви
неділя, 10 грудня 2017 22:11

"Можна спокійно валяти дурня" - як Гвардіола обіграв Моуріньо в дербі

"Можна спокійно валяти дурня" - як Гвардіола обіграв Моуріньо в дербі
"Манчестер Сіті" відірвався від земляків вже на 11 очок. Фото: mancity.com

У центральному матчі 16-го туру АПЛ "Манчестер Юнайтед" на "Олд Траффорд" приймав земляків з "Манчестер Сіті". Дербі завершилося перемогою команди Хосепа Гвардіоли, 2:1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арбітр не зарахував гол "Сіті" в манчестерському дербі

"Сіті", не дивлячись на тиск переповнених уболівальниками "Юнайтед" трибун, швидко освоївся і взяв гру під свій контроль. Але забити зміг тільки незадовго до перерви. Якщо удар Сане під поперечину голкіпер "червоних" Де Хеа зміг витягнути, то виправити помилку своїх захисників у наступному епізоді був безсилий: після подачі кутового Отаменді виграв повітря, а Давид Сілва з метра майже без перешкод відправив м'яч у сітку.

Однак господарі зуміли до перерви відновити рівновагу. Оборона "Сіті" проспала розрізний пас на Рашфорда, який, вискочивши сам на сам із Едерсоном, не залишив шансів останньому.

"Перемога "Манчестер Сіті" цілком закономірна, команда домінувала протягом всієї гри, - коментує матч Сергій Бабарика, оглядач чемпіонату Англії в журналі "Футбол". - В АПЛ долю матчів таких команд вирішують голи після безглуздих помилок, що ми сьогодні й спостерігали. У той же час абсолютно не було видно, за рахунок чого "МЮ" здатний виграти дербі. Але при цьому команда діяла абсолютно розкуто, адже після перемоги над "Арсеналом" в минулому турі (3:1), і ще раніше над"Уотфордом" (4:2) поразка не ставала для "Юнайтед" критичною, оскільки їх ніхто не наздоганяв, і Моуріньо міг ризикувати. Але все одно гру вів "Сіті", плюс команді допоміг відпочинок ключових гравців Де Брюйне, Сільви в матчі з "Шахтарем", де англійці грали без турнірної мотивації. У той же час "МЮ" довелося попотіти в матчі з ЦСКА (2:1), що, звичайно, позначилося на їхньому стані перед дербі".

Після перерви "Сіті" не зменшував обертів, і на 54-й хвилині забив. І знову - після стандарту. Після подачі Сілви в штрафний Лукаку, намагаючись вибити м'яч, влучив у свого ж Ерреру, а від того круглий відлетів до Отаменді. Той з метра не пощадив Де Хеа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Він міг врятувати Титанік": воротар "МЮ" став зіркою інтернету

Гості мали ще кілька нагод збільшити рахунок, але кураж спіймав Де Хеа, який витягнув чимало небезпечних ударів. А "МЮ" мав реальний шанс врятувати гру на 84-й хвилині, але фантастично зіграв Едерсон, якого неймовірними за силою ударами впритул розстрілювали Лукаку й Мата, і обидва рази він зреагував.

"У нинішньому чемпіонаті "Манчестер Сіті", вважаю, вже недосяжний. Як по грі, так і за результатом. Як і ПСЖ у Франції, тут команда Гвардіоли може спокійно валяти дурня, максимально зосередившись на Лізі чемпіонів, де буде одним з явних фаворитів", - зазначив експерт.

Манчестер Юнайтед - Манчестер Сіті 1:2

Голи: Рашфорд, 45 + 2 - Д.Сілва, 43, Отаменді, 54

МЮ: Де Хеа - Валенсія, Смоллінг, Рохо (Лінделеф, 46), Янг - Матіч, Еррера (Мата, 82) - Рашфорд, Лингард (Ібрагімович, 76), Мартіаль - Лукаку

МС: Едерсон - Уолкер, Отаменді, Компані (Гюндоган, 46), Делфі - Фернандіньо - Стерлінг, Д.Сілва, Де Брюйне, Сані (Б.Сілва, 88) - Жезус (Мангала, 59)

Попередження: Рохо, Рашфорд, Еррера, Янг - Уокер, Д.Сілва

Перемога дозволила "Манчестер Сіті" відірватися від земляків вже на 11 очок і ще міцніше влаштуватися нагорі турнірної таблиці. У "МЮ" 35 пунктів, команда на три очки випереджає "Челсі".

Зараз ви читаєте новину «"Можна спокійно валяти дурня" - як Гвардіола обіграв Моуріньо в дербі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути