вівторок, 19 серпня 2008 17:01

Медаль невідомого спортсмена Олімпіади-1960 продали на аукціоні

На аукціоні в Мельбурні продали срібну медаль літньої Олімпіади 1960 року в Римі. Який спортсмен виграв цю нагороду, невідомо. Організатор торгів Чарльз Лєські вважає, що встановити ім"я її володаря неможливо. Покупець заплатив за медаль 11 тисяч австралійських доларів (9525 доларів США), повідомляє lenta.ru.

Лєскі зазначив, що, скоріш за все, продана нагорода була розіграна в одній з індивідуальних дисциплін, оскільки на медалі є ланцюжок. У нагород Ігор-1960, що вручалися за підсумками командних змагань, таких ланцюжків не було. Організатор аукціону розповів також, що раніше у медалі був сертифікат, але його загубили.

За словами Лєскі, ця нагорода точно не належала австралійській плавчині Дон Фрейзер, яка на Олімпіаді в Римі виграла одне золото і два срібла. Лєскі розповів також, що якби ім"я володаря медалі можна було визначити, то за неї заплатили б набагато більшу суму.
Зараз ви читаєте новину «Медаль невідомого спортсмена Олімпіади-1960 продали на аукціоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути