Ексклюзиви
середа, 16 квітня 2014 17:05

"Матч "Дніпро" - "Волинь" був договірним" - скандальний Лащенков

"Матч "Дніпро" - "Волинь" був договірним" - скандальний Лащенков
Сергій Лащенков footclub.com.ua

Галас навколо вівторкового поєдинку у Дніпропетровську набирає обертів. MatchDay зв'язався з Сергієм Лащенковим і попросив відому в українському футболі людину (саме Лащенков, колишній гравець "Карпат", у розмові з президентом львівського клубу Петром Димінським зізнався у тому, що команда "здала" поєдинок "Металісту" у чемпіонаті 2007/08. - "gazeta.ua") поділитися своєю думкою про гру "Дніпро" - "Волинь".

Сергію, давно про вас нічого не чути. Чим займаєтеся після того, як отримали дискваліфікацію на п'ять років?

"Нічим. Своїми діями Федерація футболу, нічого так і не довівши, просто відібрала у мене шматок хліба. Нехай краще звернуть увагу на вчорашню гру "Дніпро"- "Волинь". Якщо вони такі матчі будуть пропускати повз свою увагу, то - вибачте мене".

Які матчі?

"Я можу однозначно сказати, що там, на мій погляд, реально був "злив" матчу. Якщо футбольні органи цього не бачать, то незрозуміло, куди вони взагалі дивляться. І якщо в моєму випадку, коли не було нічого доведено, було прийнято рішення про дискваліфікацію, то тут можна навіть не обтяжувати себе і просто переглянути матч: це був чистий "злив".

"Волинь", на ваш погляд, з самого початку матчу грала в піддавки?

"Ні, це сталося вже після того, як "Волинь" забила. І тоді її гравцям вже довелося щось робити. Після 0:1 влаштувати такий цирк і перетворити його на 5:1 - це, вибачте, смішно. Вся команда прекрасно знала, що потрібно робити. "Волинь" швидко перетворилася незрозуміло в що і "зробила" результат. Луцька команда завжди давала бій, її гравці були єдині, завжди заряджені на боротьбу. А вчора після забитого м'яча їх неначе підмінили".

Ви вважаєте, що Федерація футболу України повинна звернути на цей матч свою пильну увагу?

"100 %. Це реально був договірний матч. Ті, хто розбирається у футболі, повинні були бачити, що матч проходив без спортивної боротьби".

Думаєте, ФФУ в її нинішньому стані здатна "звертати увагу"?

"Те, що зараз коїться... Я не знаю, чи здатні вони щось робити чи ні. Якщо ні, то нехай звернуться до Ігоря Кочетову і його комфортної впевненості. Той дуже добре у всьому розбирається. Якщо вони свого часу розглядали питання про гру "Металіст" - "Карпати", де приймалося рішення, що ґрунтується не на доказах, а на комфортній впевненості, то я б порадив ФФУ бути послідовним і відкрити справу по матчу "Дніпро" - "Волинь".

Нагадаємо, що "Дніпро" розгромив луцьку "Волинь" у домашньому матчі з рахунком 5:1.
Героєм матчу став бразильський нападник "Дніпра" Матеус, який зробив покер. Завдяки цій перемозі "Дніпро" став одноосібним лідером чемпіонату України.

Зараз ви читаєте новину «"Матч "Дніпро" - "Волинь" був договірним" - скандальний Лащенков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути