Ексклюзиви
неділя, 04 листопада 2007 13:54

Майже 8 тисяч китайців отримали "олімпійські" імена

Близько восьми тисяч китайських дітей отримали імена, так або інакше пов"язані з пекінською Олімпіадою 2008 року. Ім"ям Aoyun (що в перекладі означає "Олімпійські ігри") названі 3491 людина. Більшість з них - хлопчики, які народилися в 2000 році, коли вибиралася столиця літньої Олімпіади-2008. При цьому лише шість дітей з цим ім"ям живуть безпосередньо в Пекіні.

Ще близько чотирьох з половиною тисяч чоловік отримали імена п"яти Олімпійських талісманів - Бей Бей (880 чоловік), Цзін Цзін (1240 чоловік), Хуань Хуань (1063 людини), Ін Ін (624) і Ні Ні (642). Складені разом перші частини цих імен утворюють фразу "Пекін вітає Вас".

Спочатку талісмани (п"ять чоловічків, прообразами яких стали панда, антилопа Тибету, ластівка, риба і дух олімпійського вогню) називалися "П"ять друзів" - англійською Five Friendlies (іменник friendlies утворено від прикметника friendly (дружелюбний) як альтернатива слову friends - "друзі"). Проте надалі від цієї назви відмовилися - новоутворення виявилося не тільки складним для вимовляння для китайців, але і співзвучним слову friendless (що не має друзів). У жовтні 2006 року їх сталі називати "Фува" (Fuwa), що є транскрипцією їх китайської назви, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Майже 8 тисяч китайців отримали "олімпійські" імена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути