четвер, 24 вересня 2020 11:53

Луческу – старий злодій, який зламав сейф бельгійського виробництва – огляд преси після матчу "Гент" – "Динамо"

Луческу – старий злодій, який зламав сейф бельгійського виробництва – огляд преси після матчу "Гент" – "Динамо"
Кияни не розвалилися після пропущеного м'яча. Фото ФК "Динамо"

Київське "Динамо" обіграло на виїзді в матчі плей-оф Ліги чемпіонів бельгійський "Гент" – 2:1. Українська преса схвально оцінила результат, але гірше – саму гру.

"Луческу нагадував досвідченого старого злодія з набором відмичок, який намагається зламати сейф бельгійського виробництва", - пише "Трибуна". "І кожна з цих "відмичок" - принаймні, на цьому етапі сезону - розуміє, що незамінних немає і треба намагатися викладатися по максимуму, поки у тебе є час. Ну а для тих, хто вважає, що може розраховувати на щось то більше, завжди відкриті авіарейси в Туреччину.

Звичайно, не можна не відзначити, що "Динамо" пощастило в ряді епізодів. Гол Супряги, який на перший погляд здався чистим офсайдом, травма лідера суперника Яремчука, вилучення Безуса, який на рівному місці зібрав міні-колекцію з жовтих карток, рикошет від Пластуна в епізоді, коли м'яч долетів до Де Пени. Можна скільки завгодно жартувати про українських агентів в складі суперника, які допомагали як могли, але не можна не відзначити: це везіння "Динамо" заслужило.

Адже голу Супряги передував потужний початок гри, коли "Динамо" відразу дало зрозуміти, що збирається грати на перемогу і притиснуло бельгійців до їхніх воріт. Вилучення Безуса - наслідок того, що кияни активно почали другий тайм, не намагаючись відсиджуватися в захисті і не виживаючи щастя. А рикошет від Пластуна міг би привести до чого завгодно, якби атаки українського клубу до того моменту не стали досить масованими, щоб м'яч відлетів до Де Пени. Хіба що з Яремчуком все сталося де-факто без участі динамівців - і тут можна просто побажати здоров'я Роману і відновлення до матчів збірної".

"Завдяки щасливому збігу обставин м'яч після удару Циганкова на 79-й хвилині рикошетом від Пластуна виявився на лівому краю штрафного майданчика у Де Пени і Карлос знайшов слабке місце довготелесого воротаря, забивши в "хвіртку" - 1:2.

Луческу як ніхто добре відчуває такі моменти, - повідомляє ua-football. Відчуває, коли і де можна дотиснути. Тому "Динамо" і атакувало, тому намагалося навіть забити третій. Це була класична полювання на жертву з кривавою раною.

І це полювання триватиме в Києві. З надією, що видобуток опиниться на гачку".

dynamo.kiev.ua цитує журналіста Андрія Шахова.

"У швидкості, в тактиці, в дисципліні, у виконавській майстерності "Динамо" перевершило "Гент". Єдине зауваження на адресу Луческу: чому при тому нещасливому кутовому Кляйндінста - високого і потужного німецького форварда з ростом під два метри тримав Супряга, який в цілому провів дуже хороший матч?

На щастя, цей, на мій погляд, єдиний недолік не позначився на результаті і, за великим рахунком, крім стандартів, "Гент" нічого і не міг протиставити "Динамо". Я думаю, що і не зможе в Києві, і дуже сподіваюся, що, як і в Генті, так і в Києві, динамівці не стануть спростовувати мій оптимізм".

"Терикон" не ставить під сумнів перемогу киян.

"Якщо до гри віце-чемпіонів і були якісь питання, то тільки до відрізка в 20 хвилин у другій половині першого тайму. І до цього, і всю другу половину перевага "Динамо" сумнівів не викликала - ні про яку контргру з боку" Гента "мова не йшла".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луческу побив рекорд Лобановського

Матч-відповідь відбудеться в Києві, 29 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Луческу – старий злодій, який зламав сейф бельгійського виробництва – огляд преси після матчу "Гент" – "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути