Ексклюзиви
середа, 08 квітня 2020 11:09

Ломаченко, Усик і Гвоздик виграли 3 бої за вечір

 

Колишні лідери олімпійської збірної України з боксу Василь Ломаченко, Олександр Усик та Олександр Гвоздик одного разу провели свої професійні бої в рамках одного боксерського турніру. 8 квітня 2017 року в передмісті Вашингтона Оксон Гілл, США, усі вони перемогли своїх суперників. У Штатах їхній виступ назвали "Ukrainian Invasion" - "Українське вторгнення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко домовився про чемпіонський бій

Першим у ринг вийшов Олександр Усик. Для нього це був другий захист титулу WBO у першій важкій вазі. Суперник - американець Майкл Гантер. Перші 4 раунди пройшли у відносно рівній боротьбі, 3 з яких, як потім виявилось, судді віддали місцевому боксерові. З 5-го раунду українець додав агресії, працював першим номером. Мав перевагу у швидкості та майстерності. Бій завершився яскравим спуртом Усика у фінальній 3-хвилинці. Він з усіх сил намагався нокаутувати суперника, але той устояв. 117:110 на картках усіх суддів на користь українця. Це була перша поразка у кар'єрі Гантера, яка досі залишається єдиною. Американець нині виступає у надважкій вазі - як і Усик. Останній свій бій він провів торік у грудні проти колишнього чемпіона світу, росіянина Олександра Повєткіна - бій завершився внічию.

Американець нині виступає у надважкій вазі - як і Усик

Після цього відбувся бій Олександра Гвоздика та міцного кубинця Юніескі Гонсалеса. Зі старту бою харків'янин був легким на ногах, гостро діяв із дистанції. Розв'язка настала вже у 3-му раунді. Після серії ударів Гонсалес спочатку опинився у легкому нокдауні, а згодом і в нокауті. Гонсалес уперше програв нокаутом. Після того в ринг більше не виходив. А Гвоздик у 3-му після цього поєдинку став чемпіоном світу - в грудні 2018 року нокаутувавши чемпіона WBC у напівтяжкій вазі канадця Адоніса Стівенсона. В жовтні минулого року харків'янин титул утратив у бою з росіянином Артуром Бетербієвим.

В центральному поєдинку вечора Василь Ломаченко не мав жодних проблем з екс-чемпіоном світу американцем Джейсоном Сосою. Десь із 5-го раунду бій набув однобічного характеру. Василь куражився, працював на публіку, отримував задоволення від бою і дарував задоволення публіці. В перерві між 9 і 10-м раундами кут Соси відмовився від продовження боротьби. Ломаченко вдруге захистив титул WBO у першій легкій вазі. Торік у листопаді Соса отримав шанс стати знову чемпіоном світу, але був нокаутований мексиканцем Мігелем Берчельтом.

Ломаченко нині очікує закінчення карантину щоб провести бій за звання абсолютного чемпіона світу у легкій вазі проти американця Теофімо Лопеса.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко, Усик і Гвоздик виграли 3 бої за вечір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути