субота, 12 серпня 2017 11:09

Ломаченко та Усик стали олімпійськими чемпіонами
4

"Золото" Олександра Усика
Фото: ap.org
Олександр Усик не забув станцювати "золотий" гопак
Василь Ломаченко не відстав від Олександра Усика
Василь Ломаченко не відстав від Олександра Усика

12 серпня 2012 року, Василь Ломаченко та Олександр Усик виграли свої фінальні поєдинки на боксерському олімпійському турнірі в Лондоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Кличко виграв Олімпійські ігри

Для Ломаченка це було друге "золото" Олімпійських ігор. Перше здобув у Пекіні чотирма роками перед тим. Він став першим і єдиним українцем – дворазовим олімпійським чемпіоном з боксу. До того ж у різних вагових категоріях – спершу у вазі до 57 кг, а пізніше у вазі до 60 кг.

У фіналі Ігор в Лондоні Ломаченко був очевидно сильнішим за південнокорейця Сун-Чул Хана. Він виграв кожен раунд, а підсумковий рахунок бою – 19:9. На шляху до фіналу українець теж не мав особливих проблем. Переміг домініканця Аріаса Ромеро – 15:3, пуерторіканця Фелікса Санчеса Вердехо – 14:9 і кубинця Ясніеля Толедо Лопеса – 14:11.

Складніший шлях до тріумфу пройшов Усик. У ваговій категорії до 91 кг він здолав росіянина Артура Бетербієва – 17:13, болгарина Тервела Пулєва – 21:5 і у фіналі вирвав вольову перемогу в італійця Клементе Руссо – 14:11. Після оголошення суддівського вердикту Олександр на радостях станцював у ринзі гопак.

Обидва тріумфатори Лондона-2012 нині виступають серед професіоналів. Володіють чемпіонськими поясами за версією WBO. Причому Ломаченко і тут попереду свого кума – він встиг стати чемпіоном світу у двох вагових категоріях.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко та Усик стали олімпійськими чемпіонами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути