вівторок, 08 січня 2008 16:26

Літак "Боїнг-777" не зміг випередити спортивний автомобіль

Змагання на швидкість між автогонщиком Джоні Рідом і літаком "Боїнг-777" в Міжнародному аеропорту Окленда завершилися внічию.

Пілотований капітаном Дейвом Морганом "Боїнг-777" авіакомпанії "Air New ZeаlandN" в першому заїзді отримав перевагу завдяки своїм розмірам і знанню пілотом особливостей покриття смуги. Це і дозволило йому обігнати "Чорну красуню" Джоні Ріда.

Літак відірвався від землі на швидкості 270 км/ч і пішов в небо, залишивши позаду болід Джоні Ріда, що досяг до того моменту швидкості 300 км/ч, але що не встиг наздогнати супротивника до його зльоту.

У другому заїзді переможцем став пілот "А1 Гран-прі",  в якій гонщики управляють однаковими болідами, а набрані ними очки йдуть в залік національної команди.

"Боїнг-777" не мав пасажирів на борту і був заправлений мінімальною кількістю палива. Основна трудність для пілота була в тому, щоб утримати легкий літак на злітній смузі протягом часу, достатнього для завершення заїзду.

Джерело: "Євроспорт"
Зараз ви читаєте новину «Літак "Боїнг-777" не зміг випередити спортивний автомобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути