Ексклюзиви
субота, 28 лютого 2009 17:23

Кубок УЄФА втрачає свою престижність

Кубок УЄФА втрачає свою престижність

Так затверджує оглядач "Guardian" Джеймі Джексон, пояснюючи, чому "Астон Вілла" на матчі-відповіді 1/16 фіналу Кубка УЄФА проти ЦСКА привезла дублерів.

"Чому "Астон Вілла" привезла до Москви дубль? Думаю, відповідь банальна та проста - справа у грошах. За високе місце за підсумками чемпіонату Англії клуби отримують вже не одиниці, а десятки мільйонів фунтів. У випадку з "Віллою" це Ліга чемпіонів, яка ще блищить на горизонті, прибутки від участі в якій теж відрізняються від прибутків у Кубку УЄФА.

Англійські клуби починають ворушитися в Кубку УЄФА тільки зі стадії чвертьфіналу.

Думаю, Мартін О′Ніл якщо і хотів позмагатися з ЦСКА, то тільки в першому матчі в Бірмінгемі. Одразу здолати армійців не вдалося, і О′Ніл відступив, відчув до того ж, що боротьба на три фронти відбирає багато сил (як приклад - поразка від "Челсі"). Як показує практика, англійські клуби починають ворушитися в Кубку УЄФА тільки зі стадії чвертьфіналу, коли до трофея рукою подати.

Чи УЄФА каратиме англійські клуби? Навряд чи. В УЄФА розуміють, що цей турнір (у сенсі грошей) не може конкурувати з тією ж прем"єр-лігою. Та й імідж у Кубка УЄФА такий самий, як у мережі дешевих англійських супермаркетів - недорого і не престижно" - наводить слова містера Джексона "Cоветский Спорт".

CоветскийСпорт, Террикон

Зараз ви читаєте новину «Кубок УЄФА втрачає свою престижність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути