Ексклюзиви
пʼятниця, 26 вересня 2008 11:47

Кубок УЄФА стане "Європейською лігою"

У наступному сезоні 2009/10 року кардинальних змін зазнає Кубок УЄФА, що змінить назву на "Europa League" - "Європейська ліга".

У першому розиграші Європейської ліги візьмуть участь 160 клубів з 53 країн членів УЄФА. Кількість клубів-учасників буде залежати від коефіцієнта країни (рейтингу УЄФА).

Цікаво, що переможець попереднього розиграшу Європейської ліги гарантує собі місце в наступному розиграші з групового етапу незалежно від результатів у внутрішньому чемпіонаті. Виключення - участь у Лізі чемпіонів або кваліфікації ЛЧ.

Учасники групового етапу будуть визначатися в чотирьох кваліфікаційних раундах. Далі буде 12 груп по чотири команди, що гарантує кожному клубові по шість матчів, як і в Лізі чемпіонів.

Дві кращі команди з кожної групи виходять у 1/16 фіналу турніру, до якої приєднаються вісім клубів, що зайняли третє місце на груповому етапі Ліги чемпіонів. А далі за системою на вибування визначаться учасники фіналу і переможець турніру.

Тепер про схему, за допомогою якої буде визначатися кількість учасників від країни згідно рейтингу УЄФА.

Країни з 1 по 6 місце - по 3 представника;

Країни з 7 по 9 місце - по 4 представника;

Країни з 10 по 53 місце - по 3 представника, за винятком Ліхтенштейну, Сан-Марино й Андорри, що мають тільки один клуб у кубку УЄФА (володарі кубка країни).

Україна з 12-м рейтингом УЄФА відноситься до третьої групи, що гарантувало участь у турнірі володарю Кубка України, а також командам, що зайняли третє і четверте місце. У випадку, якщо кубок виграє чемпіон або віце-чемпіон України, то вакансію, що звільнилася, займе п"ята команда чемпіонату.

champion

Зараз ви читаєте новину «Кубок УЄФА стане "Європейською лігою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути