Ексклюзиви
вівторок, 18 червня 2019 11:56

Колишнього президента УЄФА Платіні заарештували

Колишнього президента УЄФА Платіні заарештували
Мішеля Платіні затримали у справі щодо вибору країни-господарки Кубка Світу-2022

Колишній президент УЄФА Мішель Платіні заарештований у Франції в рамках розслідування справи про можливі корупційні порушення при виборі країни-господарки Кубка світу-2022. Про це повідомляє Mediapart.

За даними видання, арешт відбувся вранці 18 червня. У рамках розслідування, за даними Mediapart, також був допитаний французький політик Клод Геан, який входив до Кабінету міністрів за президентства Ніколя Саркозі.

Катар отримав право на проведення Кубка світу-2022 за результатами засідання виконкому ФІФА у грудні 2010-го (тоді ж Кубок світу-2018 був відданий Росії). Уже в перші місяці після цього в англійській пресі почали з'являтися розслідування, що говорять про можливу корупційну складову при виборі.

ФІФА доручила провести розслідування можливих фактів корупції незалежної комісії. 2014-го було оголошено, що доказів корупційної змови знайдено не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УЄФА відкрив справу проти збірної України

Мішель Платіні був обраний главою УЄФА 2007-го і виконував свої обов'язки до 2015-го. 8 жовтня 2015-го Арбітражна палата комітету з етики ФІФА відсторонила Платіні з посади на 90 днів. 21 грудня 2015-го француз був дискваліфікований на 8 років, а в травні 2016-го термін скоротили до 4 років.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього президента УЄФА Платіні заарештували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути