Ексклюзиви
понеділок, 02 квітня 2018 19:11

КС-2018: збірну Росії чекають незвичні обмеження

КС-2018: збірну Росії чекають незвичні обмеження
Росіяни не зможуть насолоджуватися кальяном і чаєм

У Росії вирішили зайвий раз перестрахуватися і наклали на свою національну команду низку антидопінгових заборон перед КС-2018.

"Гравці повинні пам'ятати, що вони відповідальні за все, що приймає їхній організм. Крім відмови від вживання ліків, зазначених у забороненому списку WADA, необхідно дотримуватись двох правил: не курити кальян і не пити екзотичні (трав'яні) чаї.

Кожен шостий препарат у звичайній аптеці заборонений для спортсмена", - нагадав Російський футбольний союз футболістам, аби тих не спіймали на допінгу під час ЧС-2018.

У тамтешній федерації дуже пишаються, що за останні 4 роки на допінгу не зловили жодного гравця з їхньої країни. А головний лікар збірної Росії навіть стверджує, що її гравці – "найчистіші на світі спортсмени" через суворі аналізи на наркотики, які запроваджує РФС.

Гравцям також радять детально вивчати вміст препаратів, вироблених у різних країнах, які мають однакову назву, а особливо обережним бути з іноземними ліками, в яких "можуть бути заборонені речовини".

Ще одна небезпека чекає на російських футболістів у потенційно забрудненому м'ясі з Китаю та Південної Америки: "Будьте обережні, від цього залежить ваша кар'єра", – попереджають в організації.

У ESPN не розуміють, звідки такі застереження щодо екзотичних чаїв, адже їхнє вживання раніше не ставало причиною дискваліфікацій за допінг. Що ж до кальяну, то прецеденти були: один алжирський футболіст попався на тому, що "випадково покурив трубку" його друга, в якій був кокаїн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порнозірка обіцяла секс в обмін на допуск Росії на Олімпіаду

У червні 2017 року видання Daily Mail повідомило про розслідування ФІФА щодо можливих допінг-порушень у 34 російських футболістів, у тому числі учасників КС-2014. Повідомляли, що у ФІФА є подробиці й докази застосування допінгу в збірній Росії. Остання в Кубку світу-2014 завершила виступ на стадії групового етапу.

Зараз ви читаєте новину «КС-2018: збірну Росії чекають незвичні обмеження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути