субота, 04 квітня 2020 11:09

Кличко домовився про чемпіонський бій

 

Наприкінці 2005 року український чемпіон світу у надважкій вазі за версією WBC Віталій Кличко заявив про завершення спортивної кар'єри. "Останнім часом я більше боровся не з суперниками, а з власними травмами", - пояснив чемпіон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Льюїс звільнив титул для Кличка

Та вже на початку 2007 року Кличко-старший оголосив про намір повернутися в бокс. Він захотів скористатися своїм статусом почесного чемпіона WBC і зустрітися з чемпіоном WBC, росіянином Олегом Маскаєвим. Але у того вже був обов'язковий претендент на титул - нігерієць Семюель Пітер. Тривалі і напружені переговори стосовно того, хто стане наступним суперником Маскаєва завершились увечері 4 квітня 2007 року.

На початку 2007 року Кличко-старший оголосив про намір повернутися в бокс

Згідно з домовленістю сторін, Кличко відмовився від своєї вимоги про негайний бій з Маскаєвим. Йому була гарантована зустріч з переможцем поєдинку між Маскаєвим і Пітером до кінця року.

22 вересня 2007 року Віталій Кличко планував провести перший після повернення поєдинок - проти американця Джаміля Макклайна. Але 8 вересня під час тренування він отримав травму спини, був терміново прооперований і бій скасували.

Маскаєв і Пітер зустрілися 8 березня 2008 року в Канкуні, Мексика. "Нігерійський кошмар" переміг технічним нокаутом в шостому раунді і став новим чемпіоном світу. Проте титулом володів не довго. Вже за сім місяців, 11 жовтня 2008 року, в Німеччині Віталій Кличко в домінантному стилі переміг чемпіона - той відмовився від продовження бою після восьмого раунду - і через три роки повернув свій титул. А перерва між боями Віталія складала майже чотири роки.

Після цієї перемоги Віталій і Володимир Клички встановили світовий рекорд — вперше в історії професійного боксу чемпіонами у надважкій категорії за усіма чотирма найпрестижнішими версіями одночасно стали два рідні брати.

Зараз ви читаєте новину «Кличко домовився про чемпіонський бій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути