пʼятниця, 28 березня 2008 14:05

Київський "Арсенал" "постарів" на 68 років

18 травня, після завершального матчу чемпіонату України з "Харковом", київський "Арсенал" відсвяткує своє 74-річчя карнавалом з клоунами, маскарадом і безліччю розваг.

Багато хто вважав датою заснування клубу 2002 рік, проте керівництво "канонірів" заявляє, що ця думка помилкова, оскільки "Арсенал" був заснований в 1934 році, а в 2002 він отримав свою нинішню назву. Народження "канонірів" датується травнем 1934 року в місті Харкові. Але через декілька місяців, клуб, що носив назву УВО перебрався в українську столицю і отримав "додаток" УВО (Київ). Втім, за часів Радянського Союзу команда не раз міняла свою назву і місце локації. Так, в різні періоди існування клуб називався і ДО (Київ), і ОДО (Київ), і ОСК (Київ), і СКВО (Київ), і СКА (Київ), і СК "Чернігів", і ВС "Оріяна" (Київ).

З 1993 по 1994 роки команда відносилася до збройних сил України і носила назву ЦСК ВСУ (Київ). Сезон 1994-1995 років проходив під емблемою ЦСКА-"Борисфен" (Бориспіль). А вже в наступному сезоні клуб знов повернувся в столицю з назвою ЦСКА-"Борисфен" (Київ). Зазначимо, що це був перший для команди сезон у вищій лізі України. І, не дивлячись на те, що назва команди продовжувала мінятися, вищий дивізіон України вона вже не залишала. Влітку 1996 року клуб отримав свою передостанню назву - ЦСКА, з якою прожив до весни 2002 року - року, коли він почав носити своє нинішнє ім"я "Арсенал".

Террикон
Зараз ви читаєте новину «Київський "Арсенал" "постарів" на 68 років ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути