четвер, 24 серпня 2017 11:09

Київське "Динамо" вперше потрапило до Ліги чемпіонів

24 серпня 1994 року київське "Динамо" перемогло вдома данський "Сількеборг" й уперше в історії пробилося до групового етапу Ліги чемпіонів.

  Обкладинка програмки матчу “Динамо” - «Сількеборг»
Обкладинка програмки матчу “Динамо” - «Сількеборг»

Матч у Данії закінчився нульовою нічиєю. Все мала вирішити гра-відповідь у Києві. Кияни розпочали з атак і згаяли кілька моментів. На 21 хвилині Михайленко потужно пробив зблизька і влучив у голову воротаря. Голкіпер оговтувався хвилину, але остаточно до тями не прийшов. Пішла подача кутового, воротар запізнився із перехопленням і Сергій Скаченко головою відкрив рахунок - 1:0.

Голкіпер оговтувався хвилину, але остаточно до тями не прийшов

За 8 хвилин після зразкової контратаки і рикошету від захисника точно в кут пробив Сергій Ковалець - 2:0.

Динамівці почали грати на утримання рахунку й поплатилися. Після подачі з правого флангу точно головою пробив Фернандес 2:1. Данці пішли на штурм, але забили кияни. Віталій Косовський отримав пас, вийшов сам на сам із воротарем і точно пробив - 3:1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сабо розбив ногою двері в столиці Австрії

Динамівці вийшли до групового турніру, але в групі програли 5 матчів. Двічі – "Парі Сен-Жермен" та "Баварії", одного разу "Спартаку". Єдину й легендарну перемогу було здобуто в першому матчі 14 вересня із москвичами. Поступаючись 0:2, "Динамо" забило тричі – 3:2. Та Ліга Чемпіонів була знаковою для киян. Перші м'ячі забили Сергій Ребров і Андрій Шевченко. Ребров - переможний гол у матчі зі "Спартаком", Шевченко - відкрив рахунок у програному домашньому матчі з "Баварією" - 1:4.

Зараз ви читаєте новину «Київське "Динамо" вперше потрапило до Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути