Ексклюзиви
середа, 29 вересня 2010 18:08

Кірсана Ілюмжинова переобрали президентом ФІДЕ

Кірсана Ілюмжинова переобрали президентом ФІДЕ

Кірсан Ілюмжинов переобраний на посаду президента Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ). Вибори відбулися 29 вересня в Ханти-Мансійську, і Ілюмжинов переміг більшістю голосів. Суперником Ілюмжинова був 12-й чемпіон світу з шахів Анатолій Карпов, якого підтримував Гаррі Каспаров.

Перед початком виборів Каспаров виступив з різкими заявами, назвавши голосування незаконним. У залі виник безлад, і засідання було перерване на півгодини. Потім Ілюмжинов пішов на поступки команді Карпова, замінивши двох представників комісії, яка рахувала голоси.

Після цього Ілюмжинов і Карпов представили свої передвиборчі програми, і голосування відбулися. Ілюмжинов отримав 95 голосів. Карпов отримав 65 голосів, три делегати утрималися, а ще два бюлетені були визнані недійсними.

Карпов оголосив про своє бажання балотуватися на пост президента ФІДЕ в березні цього року. У квітні він звинуватив керівництво Міжнародної федерації шахів в корумпованості, після чого Ілюмжинов подав на 12-го чемпіона світу в суд.

Пізніше Карпов і Каспаров подали позов до Спортивного арбітражного суду (CAS) в Лозанні. Колишні чемпіони світу намагалися довести, що висунення Ілюмжинова на пост президента ФІДЕ є незаконним, але нещодавно CAS відхилив позов Карпова і Каспарова.

За матеріалами Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Кірсана Ілюмжинова переобрали президентом ФІДЕ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути