Ексклюзиви
середа, 03 жовтня 2018 13:17

Як українські ЗМІ відреагували на нічию "Шахтаря"

Як українські ЗМІ відреагували на нічию "Шахтаря"
Шахтар не втримав перемогу в Ліоні

Донецький "Шахтар" у виїзному матчі проти "Ліона" зміг здобути нічию. Однак, незважаючи на розвиток подій у матчі, можна сказати, що "гірники", швидше, втратили 3 очки, ніж здобули одне. Gazeta.ua представляє до вашої уваги огляд преси за цим поєдинком.

"Футбол24" вважає, що цей результат може коштувати команді путівки в плей-офф. Та акцентував увагу на помилках в обороні.

"Далі буде тільки важче і гірше. Розраховувати навіть на одне очко проти розлюченого стартовою поразкою Манчестер Сіті неймовірно важко. А з таким захистом тим паче. Гвардіола вже не зробить бразильській атаці подарунків у вигляді резервного складу, як було рік тому. Відпустити такий Ліон – непростима невдача. Ще й у настільки рівній групі, де поки в жодної команди немає різниці голів бодай плюс 2.

Втратити перевагу у 2 голи за 2 хвилини – це ж треба ще примудритись!

Шахтар до 65-ї хвилини цілком награв на переконливу перемогу, але після цього включив режим розслабленості, сплутавши ЛЧ з УПЛ. Тепер потрібно надолужувати втрачене в матчах з Манчестер Сіті. Якщо не вдасться набрати більше одного очка, то далі команда Фонсеки буде вже боротись за третє місце і Лігу Європи. Ніби й хочеться відзначити позитив – Шахтар все краще виглядає в плані креативу, але й Ліон дуже вже багато дозволяє не одному супернику.

Втратити перевагу у 2 голи за 2 хвилини – це ж треба ще примудритись! Однак захисна клоунада не обмежується тільки позиційними провалами Ракицького, Кривцова і Матвієнка (Микола ніби й непогано відіграв, але обидва голи прийшли з його флангу). Один Степаненко за всіма не підчистить, а чим займались Майкон і Патрік у гольових моментах? Дивились кіно. Приблизно, як і Тайсон з Марлосом, що також просто стояли в стороні. Ліон дуже легко взяв ворота кількістю, а Шахтар ніби не вірив і не був готовий до того, що господарі здатні відродитись. Надто вже легко давалась чемпіонам України гра в атаці.

Страшно й думати, скільки захист "гірників" може пропустити від Манчестер Сіті

Якийсь такий цілком бразильський футбол без оборони ми побачили. Це, звичайно, ефектно і тримає в напрузі, але чи приносить результат? Страшно й думати, скільки захист "гірників" може пропустити від Манчестер Сіті, коли зі скромнішими командами "скуштували" 4. Якщо Фонсека не винайде чудодійного еліксиру для зцілення своєї оборони, то наступний такий трилер має всі шанси завершитись негативним результатом уже в Харкові 23 жовтня".

"Тribuna.com" наводить дані втрат та помилок, які пояснюють причини невдачі в другому таймі.

"Втрат було дуже багато. Особливо - в останній третині поля. Тут футболісти "Шахтаря" не завжди справлялися з пресингом суперника, значно частіше втрачаючи м'яч, ніж опоненти. Підтверджує це і статистика - в останній третині поля у гірників 27 втрат, у суперника - лише 7.

Помилки здійснювали майже всі гравці "Шахтаря".

Найгірше, що гравці "Ліона" прекрасно розбиралися в ситуаціях і розуміли, як і що їм потрібно робити, отримавши м'яч. Відразу 9 раз після втрат "Шахтарем" м'яча "Ліон" завершував атаки ударами по воротах. Для порівняння, у гірників лише одна ситуація після втрати м'яча Денайером завершилася ударом.

Помилки здійснювали майже всі гравці "Шахтаря". Відразу 10 футболістів помилялися в цій зоні, внаслідок чого м'яч діставався опонентам. Найбільш часто це робили Микола Матвієнко і Майкон (по 5 втрат), за якими слідують Ярослав Ракицький (4), Тайсон (3), Пятов, Марлос, Кривцов, Ісмаїлі (по 2), а також Степаненко та Алан Патрік (по 1) .

Захист "Шахтаря" в цій ЛЧ - жах.

Центр оборони підвів, але і півзахист не впоралася. Оцінюючи обидва пропущених "Шахтарем" голи, кидається в очі знову оголена проблема в центрі захисту. В обох епізодах не кращим чином діяв Ракицький. При другому пропущеному м'ячі, як здалося, він розгубився, втративши свого опонента і не закривши зону, з якої і прийшло взяття воріт Пятова. Кривцов при першому голі недостатньо щільно тримав Дембеле, який опинився між ним і Ракицьким.

Захист "Шахтаря" в цій ЛЧ - жах. Але ще більш цікавою виглядає статистика і показники центральних півзахисників Майкона і Степаненко. Бразильця останнім часом багато хвалять. Особливо - після рятівного голу "Хоффенхайма". Він вміє видати прекрасний прихований пас на партнера, але в цій зоні футболісту потрібно, перш за все, вміти боротися. У грі з "Ліоном" бразилець не впорався.

Майкон не виграв жодного (!) З 17 єдиноборств. У Степаненко статистика трохи краще, але і вона виглядає досить гнітюче. Хоча варто відзначити, що і у "Ліона" в цій зоні далеко не все складалося. Але показники Тусара і Ндомбеле виглядають краще, ніж у їхніх опонентів з "Шахтаря". Перший виграв 6 єдиноборств з 19 (32%), другий - 9 з 20 (45%)".

"Sportarena.com" з оптимізмом дивиться в майбутнє та порівнює цей "Шахтар" з минулорічним, який вийшов у плей-оф.

"Шахтар максимально наблизився до свого зразка минулої Ліги чемпіонів. Аж до першого пропущеного м'яча вболівальники Гірників напевно відчували почуття дежавю. Їх команда грала майже так само, як і в минулому розіграші Ліги чемпіонів. Майже так само бездоганно.

Шахтар відмінно виходив з-під пресингу і вибігав в контратаки

Шахтар відмінно виходив з-під пресингу і вибігав в контратаки, він не давав особливого простору Ліону позиційно в захисті, самі його атаки були швидкими, цікавими і гострими. Ісмаїлі знову раз за разом виходив на зручну позицію для прострілу, Жуніор Мораес надійно замикав крос, Марлос і Тайсон своїми зміщеннями до центру заплутували опонентів, а підключення Майкона з глибини так і зовсім приводили Ліон в ступор - в минулій Лізі чемпіонів було все те ж саме , хіба що прізвища дещо відрізнялися.

Вихід Майкона з перших секунд і його впевнено виступати було одним з головних чинників. Звичайно, він ще неостаточне замінив Фреда - недарма в початковій стадії м'яч рухав в першу чергу Степаненко. Але його гра в пас у чужій штрафній площі і позиційні ривки вперед були хороші. Залишилося дочекатися остаточного появи в основі лівого вінгера Фернандо, який, до слова, вважається більш різностороннім футболістом, ніж Бернард, і тоді Шахтар не тільки вийде на свій же рівень зразка минулої Ліги чемпіонів, а й, цілком ймовірно, перевершить його".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліга чемпіонів: сенсаційна поразка "Реала" та невдача "Баварії" - огляд дня

Як українські ЗМІ відреагували на перемогу України над Словаччиною

Зараз ви читаєте новину «Як українські ЗМІ відреагували на нічию "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути