Ексклюзиви
середа, 06 грудня 2017 20:11

Як "Шахтар" переміг невмотивованих англійців 17 років тому

Як "Шахтар" переміг невмотивованих англійців 17 років тому
У сезоні 2000/2001 "Шахтар" вийшов у плей-офф Кубка УЄФА, де програв "Сельті". Фото: fc-shakhter.narod.ru

Сьогодні "Шахтар" зіграє останній матч у груповому раунді Ліги чемпіонів нинішнього сезону. Суперником донеччан буде англійський "Манчестер Сіті". Для того, щоб без будь-яких умов гарантувати собі путівку до плей-офф турніру, "гірникам" у Харкові необхідно як мінімум зіграти внічию з командою Хосепа Гвардіоли, яка достроково виграла групу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" повинен зіграти сильно упродовж усього матчу: 21:45 – вирішальний поєдинок проти "Манчестер Сіті"

Це вже не перший випадок в історії "Шахтаря", коли доля команди вирішувалася в поєдинку з невмотивованим англійським суперником. 17 років назад 7 листопада 2000 в рамках групового раунду Ліги чемпіонів "Шахтар" удома приймав лондонський "Арсенал". Англійці на той час вже вирішили питання виходу з групи, і наставник канонірів Арсен Венгер випустив проти команди Віктора Прокопенка резервний склад. Господарі впевнено взяли реванш за вересневу поразку в Лондоні (2:3), розгромивши суперника з рахунком 3:0. У "Шахтаря" відзначилися Сергій Ателькін, Андрій Воробей та Олексій Бєлік.

"Шахтар": Вірт Юрій, Старостяк Михайло, Глевецкас Дайнюс, Тимощук Анатолій, Попов Сергій, Бахарєв Олексій, Зубов Геннадій, Ателькін Сергій (Бєлік Олексій, 52), Воробей Андрій (Саву Маріан, 86), Абрамов Віталій (Аліуце Маріан, 77 ), Окоронкво Ісаак.
Запасні: Шутков Дмитро, Ковальов Сергій, Шмарко Олександр, Шевчук В'ячеслав.
Тренер: Віктор Прокопенко.

"Арсенал": Стюарт Тейлор, Лі Діксон, Мартін Кеоун, Сільвен Вільтор, Лорен, Тьєррі Анрі (Фредрік Люнгберг, 62), Рей Парлор (Паоло Вернацца, 72), Метью Апсон, Нельсон Вівас, Нванкво Кану, Ешлі Коул.
Запасні: Джон Лукич, Крістофер Вре, Грем Барретт, Рис Уестон, Альберто Мендес.
Тренер: Арсен Венгер.

Голи: 1:0 - Ателькін Сергій (34), 2:0 - Воробей Андрій (57), 3:0 - Бєлік Олексій (66).
Попереджені: Бєлік Олексій (53) - Ешлі Коул (29), Лорен (47), Мартін Кеоун (59).

"Шахтар" посів третє місце в групі, програвши "Лаціо" і "Арсеналу" і вийшов у плей-офф Кубка УЄФА, де за сумою двох матчів поступився іспанській "Сельті" (0:0, 0:1).

У нинішньому розіграші Ліги чемпіонів "Шахтар" вже грав проти "Манчестер Сіті" на виїзді. Тоді донеччани поступилися 0:2. Сьогоднішній матч розпочнеться о 21:45. Текстовий онлайн - Gazeta, ua, телетрансляція - канал "Україна". "Гірники" знаходяться на другому місці в турнірній таблиці, випереджаючи на три пункти "Наполі". Нічия або перемога гарантовано виводить донеччан у плей-офф без будь-яких умов. Але "Шахтар" може вийти до 1/8 фіналу незалежно від результату гри з "МанСіті": для цього потрібно, щоб аутсайдер групи "Фейеноорд" в паралельному матчі відібрав очки в "Наполі".

Зараз ви читаєте новину «Як "Шахтар" переміг невмотивованих англійців 17 років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути