Ексклюзиви
вівторок, 04 листопада 2008 16:14

Кабмін порахував вартість Євро-2012 для України

Кабмін порахував вартість Євро-2012 для України

У вівторок, 4 листопада, заступник міністра економіки Юрій Вітренко в ході прес-конференції Програмно-планове забезпечення підготовки до Євро-2012 заявив, що підготовка до Євро-2012 обійдеться країні у 160 млрд гривень.

За словами чиновника, згідно з внесеними змінами до Державної цільової програми з підготовки до Євро-2012, витрати з держбюджету складатимуть 27,5 млрд грн (17,3%), з місцевих бюджетів - 22,9 млрд грн (14,3%) і 109,5 млрд грн (68,4%) - кошти інвесторів. Таким чином, фінансування всіх підготовчих робіт буде на рівні 160 млрд грн. 

Як зазначає Вітренко, в 2009-му році передбачено загалом 36 млрд. 250 млн грн, з яких близько 13 млрд, - бюджетів усіх рівнів.

Юрій Вітренко відзначив, що в період з 2008 по 2010 рік активно будуватимуть об"єкти, які фінансуються з державного і місцевих бюджетів, - це об"єкти спортивної і транспортної інфраструктури, підготовка міст, устаткування прикордонно-митних переходів і організація безпеки. У той же час, пік використання коштів інвесторів повинен відбутися в 2011 році, на який заплановане активне будівництво об"єктів розміщення, - готелів.

"Відповідальність за всі конкретні обсяги підготовки з кожного об"єкту є в Міністерстві економіки" - зауважив заступник міністра економіки, додавши, що такі відомості завжди можна отримати.

Програмою також передбачено виконання 21 завдання, на кожне з яких визначені терміни готовності й обсяги фінансування. До реалізації визначених програмою положень залучені 17 міністерств (з 24 - ред.), 6 найбільших міст України, а також усі джерела фінансування - бюджети всіх рівнів, інвестиційні кошти, кредитні ресурси й інші.

На основі держпрограми в усіх міністерствах і приймаючих містах розроблені власні програми, деталізовані за етапами і чергами виконання робіт, відзначає замміністра економіки. Вітренко також додав, що програма розрахована до 2012 року, але щорічно уточнюватиметься на основі досягнутих результатів.

Раніше в польській пресі з"явилися заяви, що в Україні на 80% згорнуті всі роботи з реалізації проекту підготовки до Євро-2012. В Україні ці заяви викликали подив влади, яка заявила протилежне.

Bigmir

Зараз ви читаєте новину «Кабмін порахував вартість Євро-2012 для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути