середа, 05 листопада 2008 11:18

Із боксерської збірної України відрахували одного з лідерів

В українському боксі розгортається черговий скандал. На чемпіонат Європи, що стартує в Ліверпулі, не взяли одного з найдосвідченіших боксерів - Сергія Дерев`янченка.

Все розпочалося зі зборів перед підготовкою до Євро-2008. Після прибуття на збір Дерев`янченко передав результати обстеження лікарю збірної Колосовському і був відісланий додому. Боксер знову пройшов повторне обстеження - в Алушті. Воно підтвердило нормальний фізичний стан Сергія, і усе-таки він був відрахований тренером збірної Сосновським за вимогою того ж Колосовського.

Спеціалізоване гастроентерологічне відділення Київської міської лікарні N18 провело ще одне обстеження і визнало Сергія здоровим, придатним для участі в Чемпіонаті Європи. Він знову прибув в Алушту для проведення спарингу з іншим претендентом на поїздку в Англію, і знову був відправлений лікарем і тренером додому.

У вівторок пройшла пресс-конференція Сергія Дерев`янченка і Сергія Корчинського.

- Коли за нас заступилися офіційні особи нашої федерації, зокрема - Олег Богомаз і Володимир Меріков, то нас знову запросили до Києва для обговорення сформованої ситуації, - розповів заслужений тренер України Сергій Корчинський.

Після ряду обстежень президент Федерації боксу України Володимир Продівус направив Сергія ще на одне незалежне обстеження в Українсько-німецький гастроентерологічний центр. І там уже доктор медичних наук, професор Л. Дудар, також спростував попередні "каральні" висновки і написав у діагнозі: "патології з боку органів травлення не виявлено".

- Коли ми повернулися з цими аналізами на учбово-тренувальний процес, - розповів Сергій Корчинський, - нам відразу ж сказали: "ми маємо тільки довідку про те, що боксер хворий, дайте довідку про те, що він здоровий". І коли ми почали телефонувати у федерацію боксу, у центр спортивної медицини, то телефони просто "вимерли". І ми знову були змушені повернуться в Миколаїв.

Як прокоментував сам Сергій Дерев`янченко, йому сформована ситуація дуже неприємна. Приїхавши на учбово-тренувальний табір, він зауважував як за його спиною шушукалися і говорили різні речі.

- Стан мій нормальний, - додав Сергій Дерев`янченко, - я почуваю, що я можу тренуватися і відстояти честь країни.

Сергій Корчинский підтвердив, що вони мають намір звернутися в суд, щоб вже адвокат захищав права спортсмена.

Відзначимо, що замість Дерев`янченка у вазі до 75 кг до Ліверпуля вилетів Іван Сінай.

Чемпіон за матеріалами Правда.mk.ua

Зараз ви читаєте новину «Із боксерської збірної України відрахували одного з лідерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути