Ексклюзиви
середа, 18 квітня 2007 19:16

Італійці дуже розчаровані поразкою своєї заявки (коментарі зарубіжній пресі)

Колишній тренер збірної Італії і тріумфатор чемпіонату світу в Германії Марчелло Ліппі розповів про своє розчарування від рішення УЄФА віддати проведення Євро-2012 Україні та Польщі, інформує sport.com.ua з посиланням на channel4.

- Я дуже розчарований, особливо тому, що ми представляли свою заявку з величезним ентузіазмом. Більше мені нема що сказати. Я не знаю, за якими параметрами ухвалювалося рішення. Можливо, УЄФА просто хотіла залучити нові країни в світ футболу, - сказав Ліппі.

Президент футбольної федерації Італії Джанкарло Абете також поділився своїми враженнями від рішення УЄФА.

-Нам залишається тільки ухвалити рішення виконавського комітету. У житті завжди бувають перемоги і поразки, головне боротися чесно. Очевидно, що це політичне рішення і, сподіваюся, воно було викликане тим, що УЄФА хоче розширити межі цього змагання. У нас було все необхідне для перемоги, але вони вважали за краще вибрати Східну Європу, яка ніколи не приймала у себе турніри такого рівня. Тепер нам залишається продовжити працювати, щоб повернути італійському футболу його первинні цінності - сказав Абете.

Італійська футбольна легенда – знаменитий у минулому воротар Діно Дзофф впевнений, що президент УЄФА Мішель Платіні був на стороні їх заявки, але решта членів комітету вирішила по-іншому.

- Платіні був одним з наших прихильників, я упевнений в цьому, - сказав Дзофф. - Я дуже добре його знаю, ми навіть грали разом. Я не сумніваюся, що він хотів, щоб саме ми перемогли в тендері. Проте вирішальними були, напевно, інші чинники. Я не знаю, хто голосував проти нас, і чи змінилося б це рішення, не будь скандалу в італійському футболі. Звичайно, для нас це велике розчарування, я був упевнений в перемозі, - заявив Дзофф

Джованна Меландрі, міністр спорту Італії, також не змогла приховати розчарування від поразки.

-Це рішення здійснене очевидно було політично мотивовано. Воно дає новим країнам перший шанс на європейській арені. Ми повинні ухвалити це рішення по-спортивному, хай ми і вважаємо, що наша заявка була сильніша. Ми поздоровляємо переможців. Сумно, але зараз нам залишається зосередити свої зусилля тільки на перемозі в Чемпіонаті Європи, - сказала вона.

Зараз ви читаєте новину «Італійці дуже розчаровані поразкою своєї заявки (коментарі зарубіжній пресі)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути