Ексклюзиви
понеділок, 26 січня 2009 13:25

Іранців покарали за матч між дівчатами та хлопцями

Три співробітники іранського футбольного клубу "Естеглаль" були оштрафовані і тимчасово усунені від виконання своїх обов"язків за проведення матчу між командами хлопців і дівчат. Зокрема, покарані тренери обох команд, що є частиною футбольної академії клубу, пише англійське видання The Guardian.

Іранські закони забороняють жінкам і чоловікам спільно тренуватися або брати участь в змаганнях. Жінкам також заборонено відвідувати матчі за участю чоловічих команд. У 2006 році президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад відмінив це правило, але незабаром жінкам знов заборонили ходити на футбол.

За даними іранських ЗМІ, матч між хлопцями і дівчатами завершився з рахунком 7:0 на користь хлопців. За версією керівництва клубу, дві команди тренувалися разом лише протягом десяти хвилин, що відбулося через "накладку" в графіках занять.

Керівник футбольної академії "Естеглаля" Аліреза Мансурян (у минулому - гравець збірної Ірану) заявив, що клуб дотримує всі норми поведінки іранського суспільства, а винні в інциденті будуть покарані.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Іранців покарали за матч між дівчатами та хлопцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути