Ексклюзиви
пʼятниця, 08 грудня 2017 11:09

Хокейний воротар закинув шайбу

Хокейний воротар закинув шайбу
Досягнення Хекстола згодом перевершив Мартін Бродер

8 грудня 1987 року гравець "Філадельфії Флайєрс" Рон Гекстолл закинув шайбу у ворота "Бостон Брюїнз". Це перший випадок за всю історію регулярного чемпіонату НХЛ, коли голом відзначився воротар.

Всього провів в НХЛ 608 матчів у регулярних сезонах і 93 матчі в плей-оф. Володар "Везіна Трофі" - найкращому воротареві і "Конн Смайт Трофі" в своєму дебютному сезоні 1986/87, коли "Філадельфія Флайєрс" з Гекстоллом у воротах дійшла до фіналу Кубка Стенлі, де лише в 7-му матчі поступилася "Едмонтону".

У 1992 році брав участь в чемпіонаті світу в Чехословаччині, на якому канадці програли в 1/4 фіналу збірній Фінляндії.

Гекстолл - перший в історії НХЛ голкіпер, який закинув шайбу в порожні ворота суперника. Наступного сезону він став першим голкіпером в історії НХЛ, який закинув шайбу в матчі Кубка Стенлі. Досягнення Гекстолла згодом перевершив Мартін Бродер, який в 2013 році зумів закинути свою третю шайбу і обійти Гекстолла.

Завдяки його бурхливому характеру, Рона дуже легко вивести з себе. Гекстолл не раз бився на льоду, як з іншими воротарями, так і з нападниками, захисниками і навіть з арбітрами, ламав ворота і кидався ключками

Дід і батько Рона - Брайан Гекстолл-старший і Брайан Гекстолл-молодший також були хокеїстами і виступали в НХЛ. Обидва - на позиції нападників. Брайан-старший в 1969 році був включений в Зал хокейної слави. Дядько Рона Денніс Гекстолл також виступав в НХЛ на позиції форварда.

Рон був одним з найжорсткіших воротарів в історії хокею і відрізнявся своєю агресивною поведінкою на майданчику. Завдяки його бурхливому характеру, Рона дуже легко вивести з себе. Гекстолл не раз бився на льоду, як з іншими воротарями, так і з нападниками, захисниками і навіть з арбітрами, ламав ворота і кидався ключками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яким був найкурйозніший промах в історії хокею

Рональд Гекстолл провів 13 сезонів у Національній хокейній лізі за команди "Філадельфія Флайєрс", "Квебек Нордіск" і "Нью-Йорк Айлендерс". Зараз працює на посаді генерального менеджера "Філадельфії Флайєрс".

Зараз ви читаєте новину «Хокейний воротар закинув шайбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути