Ексклюзиви
середа, 10 вересня 2008 09:39

Грозний розповів як знайшов Сичова в Тамбові, та чому не купив Жиркова в "Арсенал"

Тренер "Терека" В"ячеслав Грозний поділився спогадами про своїх вихованців, що стали відомими футболістами.

"Окрім Калініченка своїм вихованцем вважаю Діму Чигринського, який є капітаном "Шахтаря". Він починав у мене в дублі запорізького "Металурга". Бачив у нього якості, завдяки яким він може піднятися на високий рівень. Винайшов спеціально для нього "систему випереджувального мислення". Для гравців зі зростом, у яких не спринтерська стартова швидкість, треба щось придумувати, щоб вони не програвали швидкісним гравцям. І моя система спрацювала".

"Олега Гусєва знайшов в Сумській області. Якби я не пішов зі "Спартака", цей гравець був би зараз там. Однозначно. Я говорив, що він - гравець рівня "Мілана", не відрікаюся. Він і є - рівня "Мілана". Він тоді ще грав у мене в київському "Арсеналі". Бачили б ви, як він зривався з місця! Я зрозумів - через рік він буде в збірній України. Багато наді мною тоді посміялися... А цей хлопець - вилитий Володя Бессонов: може грати на будь-якій позиції. А чому в "Мілані" він так і не опинився? Питання до динамівців Києва. Думаю, вони просто не захотіли його продавати".

"А ось випадок, якого ви напевно не знаєте: до мене в київський "Арсенал" привозили юного Юру Жиркова. Мені вистачило 15 хвилин, щоб зрозуміти, якмй це буде гравець. Вирішили купувати - якраз компенсувати втрату Гусєва, якого забрало київське "Динамо". Нам назвали суму - 150 тисяч доларів. Зібрали. Але на ранок власники його трансферу подзвонили і збільшили ціну удвічі. З умовою - зібрати гроші до вечора. У нас не вийшло, в клубі грошей не було. Я потім зрозумів, в чому справа: деякі люди, яким довіряв, захотіли, щоб Жирков опинився в ЦСКА. Ці люди були близькі до "Арсеналу".

"Я з Тамбова привіз до "Спартака" Діму Сичова. Наполіг на тому, щоб його узяли з командою на збори до Туреччини. Це було в 2001 році. Після цього вже ніхто не міг уявити "Спартак" без Діми".

"Артем Безродний, говорять, десь в Азербайджані. Така людина... Я його 15-річним привіз до "Спартака". Виняткові здібності, але не вистачило амбіцій. Жив по Кубертену - головне не перемога, а участь. Ось Сергій Нагорняк, не маючи таких здібностей, дійшов від вінницької "Ниви" до "Спартака", збірної України і став кращим легіонером Китаю. Людина сама себе зробила".

"Спорт-Експрес"

Зараз ви читаєте новину «Грозний розповів як знайшов Сичова в Тамбові, та чому не купив Жиркова в "Арсенал" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути