вівторок, 12 лютого 2008 20:17

Гретцкі презентував "революційні" ковзани з підігрівом

Ковзани з підігрівом презентували в Залі слави канадського хокею винахідник Тоні Вебер і знаменитий в минулому хокеїст Уейн Гретцкі. Вважається, що новинка здатна внести революційні зміни до гри, зробивши її більш швидкою.

Винахід складається з багатозарядної літієвої батареї, яка встановлюється під п"яту, і тонкої спеціальної металевої накладки на лезі ковзана, яка при нагріванні всього на п"ять градусів сприяє утворенню тонкого шару води. В результаті при ковзанні тертя між лезом ковзана і кригою зменшується на 50-55%, вібрація знижується на 50%, а зусилля, необхідне для ковзання, зменшується на 10%.

"Я відразу ж відчув різницю, коли вдягнув нові ковзани", - заявив Уейн Гретцкі, якому довелося випробувати перший прототип.

Прокоментував цю новинку і заступник директора з науки Інституту спортивно-технічних виробів Борис Левін: "Ідея ковзанів з підігрівом не нова. Просто канадцям вдалося вирішити питання про встановлення на ковзани акумуляторів великої потужності, які повинні регулярно подавати струм на лезо. А втім, навіщо хокеїстам розганятися до великих швидкостей на маленькому клаптику поля? Врешті-решт, вони можуть просто замінити ковзани на гостріші, поки сидять на лавці запасних. Ось вже кому б ковзани з підігрівом послужили хорошу службу, так це ковзанярам. Але в цьому виді спорту діє заборона на прилади такого типу"

Sports.ru
Зараз ви читаєте новину «Гретцкі презентував "революційні" ковзани з підігрівом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути