Ексклюзиви
вівторок, 18 вересня 2007 15:15

Греція і Китай підписали договір про естафету Олімпійського вогню

Греція і Китай підписали контракт на проведення естафети Олімпійського вогню перед літньою Олімпіадою 2008 року в Пекіні. Угода була завізована в понеділок в Афінах представниками Олімпійських комітетів двох країн.

Згідно з контрактом, Олімпійський вогонь пекінських Ігор буде засвічений від сонячних променів в Стародавній Олімпії на Пелопоннесі, батьківщині Олімпійських ігор. Церемонія пройде 25 березня 2008 року. Естафета Олімпійського вогню пройде 137 тисяч кілометрів по п"яти континентах, перш ніж фінішувати 8 серпня 2008 року на відкритті пекінської Олімпіади.

За словами глави грецького Олімпійського комітету Міноса Киріаку, не дивлячись на те, що Стародавня Олімпія серйозно постраждала від вогню під час сильних лісових пожеж минулого літа, підготовка до церемонії в березні 2008 року йде нормально.

Олімпія - один з найзнаменитіших музеїв Греції. Там зберігся стародавній стадіон, де проводилися античні Олімпійські ігри, засновані в 776 році до нашої ери, і розвалини храму Зевса, який вважається одним з чудес стародавнього світу.

Серед найвідоміших експонатів музею Стародавньої Олімпії - статуя богині Нікі 5 століття до нашої ери і скульптурна група Гермеса і Діоніса, автором якої вважають великого античного скульптора Праксителя, повідомляє newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «Греція і Китай підписали договір про естафету Олімпійського вогню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути