Ексклюзиви
четвер, 28 червня 2007 12:18

Гебреселассіє побив за один раз два світові рекорди

Легендарний ефіопський стайєр, володар всіх вищих титулів і світових рекордів в бігу на 5 000 і 10 000 м, Хайле Гебреселассіє, 34 роки, в одному забігу встановив відразу два світові рекорди, інформує www.sport.com.ua.

Легкоатлет відразу наголошував, що зробить в Остраві спробу встановити рекорд. У 2002 році в Хенгело Хайме вже намагався перевищити досягнення мексиканця Артуро Барріоса, датовані 1991 роком (21 км 101 м за 60 хвилин і 56.55,60 в бігу на 20 км., який фіксується по ходу годинного забігу), проте в той раз зійшов з дистанції на тридцять дев"ятій хвилині через судому.

Цього разу обидва світові рекорди йому підкорилися. На дистанції 20 км. Гебреселассіє перевищив вище досягнення майже на півхвилини – 56.25,98, а за годину він здолав дистанцію 21 км 285 м.

- Безмірно щасливий і вдячний організаторам турніру за те, що вони знайшли можливість включити мій забіг в програму турніру. Велика честь встановити світовий рекорд в Чехії, країні, представник якої, великий спортсмен Еміль Затопек став першим бігуном, що зумів в 1951 році за годину пробігти більше 20 км, - відзначав двократний олімпійський чемпіон і чотирикратний чемпіон світу.


Зараз ви читаєте новину «Гебреселассіє побив за один раз два світові рекорди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути