Ексклюзиви
четвер, 31 травня 2007 16:00

Футболісти англійської прем"єр-ліги зароблять 2 мільярди доларів

У наступному сезоні (2007/08) сумарна зарплата футболістів англійської прем"єр-ліги вперше за всю історію перевищить мільярд фунтів стерлінгів (близько двох мільярдів доларів). Цей висновок зробила аудиторська компанія Deloitte, що опублікувала щорічний звіт про фінансове становище в європейському футболі, повідомляє Reuters.

У звіті говориться, що пов"язані з футболом фінансові потоки ще більше змістяться у бік Англії, ліга якої є найбагатшою в світі. В результаті зарплати лідерів провідних команд досягатимуть 200 тисяч фунтів стерлінгів (близько 400 тисяч доларів) в тиждень. При цьому виплати гравцям складуть близько 62 відсотків від сумарних доходів клубів.

Збільшення прибутків прем"єр-ліги пов"язане в першу чергу з популярністю чемпіонату Англії у всьому світі й високою вартістю прав на телетрансляції. У минулому сезоні матчі за участю англійських клубів показували більш ніж в 200 країнах, і прем"єр-ліга заробила на цьому близько 2,8 мільярдів доларів. У наступному сезоні ця цифра досягне 5 мільярдів.

Відзначимо, що інші провідні футбольні ліги Європи за останній рік заробили на продажу прав на телетрансляції значно менше. Італія отримала близько 2 мільярдів доларів, Іспанія і Німеччина - по 1,6 мільярда, а Франція - 1,2 мільярда.

Зараз ви читаєте новину «Футболісти англійської прем"єр-ліги зароблять 2 мільярди доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути