вівторок, 04 березня 2008 16:56

Футболіст збірної Кот-д"Івуара підхопив малярію

Півзахисник клубу англійської Прем"єр-ліги "Редінг" Емерсе Фає, що представляє Кот-д"Івуар, заразився малярією під час Кубка африканський націй.

Фає брав участь у гостьовому суботньому матчі проти "Міддлсбро", який "Редінг" виграв з рахунком 1:0, проте був замінений через нездуження. Проведені в госпіталі тести показали, що футболіст, який минулого року перебрався до Англії з французького "Нанта", хворий на екзотичне захворювання.

- Ймовірно, Емерсе підхопив малярію під час Кубка африканських націй в Гані і було потрібно декілька тижнів, щоб захворювання себе проявило, - повідомив фізіотерапевт "Редінга" Джон Ферн. - Гравцеві надали необхідну першу допомогу і зараз він проходить курс лікування вдома. Процес відновлення проходить добре і не повинен зайняти багато часу.

Це не перший випадок захворювання малярією в Англії. Співвітчизник Фає Дідьє Зокора з "Тоттенхема" переніс подібну хворобу у 2006 році. Така ж неприємність сталась і з колишнім гравцем "Ньюкасла" і "Портсмута" Ламана Луалуа, який зараз виступає за "Олімпіакос".

Малярія завжди була і залишається одній з найнебезпечніших хвороб. До відомих осіб, які померли від малярії, належать: Олександр Македонський, Аларіх (король готів), Атілла (король гунів), Чингисхан, святий Августин, як мінімум п"ять римських пап, італійський поет Данте, імператор Священної Римської імперії Карл V, Христофор Колумб, Олівер Кромвель, лорд Байрон і багато інших.

Малярія щорічно викликає близько 350-500 мільйонів інфікувань і близько 1,3-3 мільйонів смертей у людей. На райони Африки на південь від Сахари доводиться 85-90% цих випадків, в переважній більшості інфікуються діти у віці до 5 років. Смертність, як очікується, виросте удвічі впродовж наступних 20 років.

"Газета.ру"

Зараз ви читаєте новину «Футболіст збірної Кот-д"Івуара підхопив малярію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути