субота, 24 березня 2007 14:37

Формат проведення Кубка УЄФА зміниться

 

У штаб-квартирі УЄФА пройшов дводенний форум європейських футбольних клубів, повідомляє Спорт-Експрес.

Найрезонанснішим питанням на ньому стала зміна формату проведення Кубка УЄФА. Число його учасників скоротиться з 80 до 48, які будуть розбиті на 12 груп, по чотири команди в кожній. З них 32 - ті, хто отримав право виступати в турнірі, а ще 16 додадуться з числа тих, що не пройшли відбірний раунд Ліги чемпіонів. Передбачається, що до них приєднаються вісім клубів, які займуть треті місця в груповому турнірі Ліги.

Гострою вийшла дискусія про представництво в Кубку УЄФА. Одні наполягали на скороченні кількості клубів, що представляють країни "великої п"ятірки" - Англію, Італію, Німеччину, Іспанію і Францію. Ті, у свою чергу, переконували присутніх, що подібне рішення може позбавити турнір властивого йому видовища. У результаті обговорення цієї теми виявилося безрезультатним.

Тільки четвертий рік європейські клуби грають в кубку УЄФА по нинішній схемі в 8 груп по 5 команд. Три команди з кожної групи виходять в плей-офф, до них приєднуються ще 8 команд, що зайняли треті місця в груповому турнірі Ліги Чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «Формат проведення Кубка УЄФА зміниться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути