Ексклюзиви
середа, 22 вересня 2021 17:23

Forbes назвав найвисокооплачуваніших футболістів світу

Forbes назвав найвисокооплачуваніших футболістів світу
Найбільш високооплачуваний футболіст в цьому році Кріштіану Роналду / Getty Images

Найвисокооплачуванішим футболістом у світі 2021 року став Кріштіану Роналду. Португалець розташувався на першому рядку із сумою доходу в $125 млн до вирахування податків. З них $70 млн - зарплата, $55 - доходи від рекламних контрактів.

На другому місці Ліонель Мессі. Аргентинець заробить $110 млн, із яких $75 млн - зарплата, $35 млн - реклама. Про це пише журнал Forbes.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, у чому тренер "Шахтаря" гірший за Луческу

На третьому місці Неймар да Сілва із $95 млн. У п'ятірку також увійшли Кіліан Мбаппе із $43 млн і Мохамед Салах із $41 млн.

У 10 найвисокооплачуваніших потрапили Роберт Левандовскі з $35 млн, Андрес Іньєста з $35 млн, Поль Погба з $34 млн, Ґарет Бейл із $32 млн і Еден Азар із $29 млн.

Загалом ці 10 футболістів отримають цього сезону прибуток до оподаткування - $585 млн у порівнянні з $570 млн торік. Зарплата й бонуси становлять основну частину загальної суми - $415 млн. У травні керівний орган футболу Європи УЄФА опублікував звіт, у якому йдеться про те, що його провідні клуби зіткнулися з колосальною втратою доходів у $8,5 млрд через пандемію.

Російський футболіст-любитель австрійського клубу "Вікторія Бреґенц" Рашид Арсанукаев покараний тривалою дискваліфікацією за удар суперника головою. Інцидент стався під час матчу дев'ятої ліги Австрії.

Зараз ви читаєте новину «Forbes назвав найвисокооплачуваніших футболістів світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути