Ексклюзиви
пʼятниця, 11 липня 2008 15:25

Фінал Вімблдону приніс Nike десять мільйонів доларів

Недавній фінал тенісного Вімблдону у чоловіків, у якому зійшлися Рафаель Надаль і Роджер Федерер, приніс більше десять мільйонів доларів прибутку компанії Nike, яка екіпірує обох спортсменів. Такі цифри приводить SportsBusinessJournal.

Фахівці цього видання підрахували, що в цілому логотип Nike, узятий крупним планом, був присутній під час телетрансляції впродовж 35 хвилин 23 секунд, з яких трохи більше 13 хвилин припали на долю Федерера і близько 22 хвилин, - на долю Надаля. Така різниця частково пояснюється тим, що на одязі і взутті іспанця було 11 логотипів компанії, тоді як на швейцарцеві їх було тільки сім.

При цьому комерційний ефект від телетрансляції був лише вершиною айсберга, оскільки зображення обох учасників вирішального матчу, який багато фахівців охрестили найкращим фіналом в історії Вімблдону, заполонили передовиці газет, обкладинки журналів, а також спортивні розділи інтернет-сайтів, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Фінал Вімблдону приніс Nike десять мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути