четвер, 29 травня 2008 09:58

ФІФА тимчасово зняла дискваліфікацію з Іраку

ФІФА тимчасово зняла зі збірної Іраку 12-місячну заборону на участь у міжнародних змаганнях.

Рішення про дискваліфікацію збірної Іраку прийняли 26 травня. Причиною став розпуск урядом цієї країни Національного олімпійського комітету. Це означає припинення дії всіх спортивних федерацій країни.

За словами представника ФІФА, уряд Іраку направив офіційний документ, в якому стверджується, що рішення влади про розпуск олімпійського комітету не має відношення до Федерації футболу Іраку.

Тепер збірна Іраку зможе взяти участь у матчі відбірного турніру Кубка світу 2010 року з Австралією, який відбудеться у неділю, 1 червня. Проте дискваліфікацію не зняли повністю. Остаточне рішення з цього приводу буде ухвалено після роз"яснення всіх питань, пов"язаних з розпуском олімпійського комітету Іраку.

За правилами ФІФА, влада не має права втручатися у справи футбольних федерацій. Порушення цієї заборони означає усунення клубів і збірної від участі у всіх змаганнях, які проводяться під егідою ФІФА. Через дискваліфікацію збірна Іраку опинилася під загрозою пропуску Олімпійських ігор і кваліфікаційних матчів Кубка світу 2010 року.

AFP

Зараз ви читаєте новину «ФІФА тимчасово зняла дискваліфікацію з Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути