Ексклюзиви
неділя, 10 листопада 2013 11:06

ФІФА покарала Грецію і Хорватію за расизм фанатів

ФІФА покарала Грецію і Хорватію за расизм фанатів

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) оштрафувала футбольні асоціації Хорватії та Греції. Санкції наступили за расистські вигуки з трибун під час відбіркових матчів Чемпіонату світу-2014.

Хорватію оштрафували на 38 тисяч доларів, а Грецію - на 32,5 тисячі доларів. Також обом країнам винесли офіційне попередження. У той же час ФІФА не стала застосовувати більш суворе покарання, яке передбачає проведення командою кількох домашніх матчів без глядачів.

Предметом розгляду міжнародної федерації стала поведінка вболівальників збірної Хорватії під час відбіркового матчу з бельгійцями в середині жовтня в Загребі (1:2). Також розглядалися і дії вболівальників Греції під час домашнього матчу зі Словаччиною (1:0). В обох випадках фанатів викрили у використанні праворадикальної символіки та демонстрації нацистських вітань.

Раніше хорватські уболівальники вже неодноразово привертали до себе увагу расистськими витівками. Зокрема, в 2008 році від них дісталося чорношкірому нападаючому збірної Англії Емілю Хескі, якого фани образили. А в 2012 році кидали банани в форварда збірної Італії Маріо Балотеллі.

Збірні Греції та Хорватії зайняли в своїх відбіркових групах другі місця і будуть грати в стикових матчах. Перші зустрічі відбудуться вже наступного тижня. Греція прийме на своєму полі збірну Румунії, а Хорватія на виїзді зіграє з Ісландією.

Зараз ви читаєте новину «ФІФА покарала Грецію і Хорватію за расизм фанатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути