Ексклюзиви
понеділок, 14 квітня 2014 15:00

ФІБА-Європа пропонує Україні провести Євробаскет-2015 разом з іншими країнами

ФІБА-Європа пропонує Україні провести Євробаскет-2015 разом з іншими країнами

Федерація баскетболу України заслуговує часу на те, щоб прийняти остаточне рішення з приводу проведення чоловічого чемпіонату Європи 2015 року. Про це заявив генеральний секретар ФІБА-Європа Каміл Новак.

"Ми вже обговорювали це питання на останній зустрічі керівництва ФІБА-Європа, - розповів Новак. - Було прийнято рішення підтримати федерацію баскетболу України, дати їй ще трохи часу. Ми знаємо, що політична ситуація в Україні зараз непроста. Ми будемо обговорювати це питання на наступному виконкомі, який пройде в Мюнхені в травні, і я очікую, що тоді буде прийнято остаточне рішення по Євробаскету-2015. Ми оцінимо ситуацію і обговоримо існуючі проблеми. Я не хочу нових чуток і спекуляцій на цю тему. Але я думаю, що Україна заслуговує на те, що дати їй ще час на ухвалення рішення".

За словами чиновника, якщо Україна буде не в змозі провести Євробаскет повністю, "є безліч різних варіантів".

"Один з них полягає в тому, що Україна може провести Євробаскет спільно з парою інших країн - наприклад, перший груповий раунд", - сказав генсек ФІБА-Європа.

Нагадаємо, директор турніру Маркіян Лубківський в березні заявив, що нестабільна політична та економічна ситуація в Україні унеможливлює проведення країною ЧЄ.

Пізніше міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов сказав, що будуть докладені всі сили, щоб провести в країні Євробаскет. Остаточне рішення про місце проведення турніру буде прийнято 15 травня на раді ФІБА-Європа в Мюнхені.

Зараз ви читаєте новину «ФІБА-Європа пропонує Україні провести Євробаскет-2015 разом з іншими країнами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути