Ексклюзиви
субота, 05 липня 2008 12:46

Фелпс встановив свій 25-й світовий рекорд

Шестиразовий олімпійський чемпіон з плавання Майкл Фелпс встановив 25-й світовий рекорд в своїй кар"єрі. В ніч з 4 на 5 липня американець обновив досягнення на 200-метрівці комплексним плаванням під час національних відбірних змагань до Олімпіади-2008, показавши час 1 хвилина, 54,80 секунд, повідомляє Lenta.Ru.

Для 23-річного Фелпса цей світовий рекорд став 25-м в кар"єрі, причому краще досягнення на 200-метрівці комплексним плаванням він побив вже в сьомий раз. На нинішньому олімпійському відбірному турнірі плавець встановив вже другий світовий рекорд. В ніч з 29 на 30 червня він показав кращий час в історії на дистанції 400 метрів комплексним плаванням.

Фелпс кваліфікувався вже на чотири індивідуальні дисципліни Олімпіади-2008 в Пекіні. З урахуванням того, що він візьме участь в естафетах, американець знов зможе претендувати на рекорд свого співвітчизника Марка Спітца, який в 1972 році завоював сім золотих олімпійських медалей.

На першій для себе Олімпіаді 2004 року в Афінах Фелпс, якому тоді було 19 років, виграв шість золотих нагород і дві бронзових.

Зараз ви читаєте новину «Фелпс встановив свій 25-й світовий рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути