Ексклюзиви
понеділок, 03 грудня 2007 14:35

Фани "Динамо" на грі з "Чорноморцем" проявили антисемітизм

Заключний матч київського "Динамо" перед виходом на зимові канікули проти одеського "Чорноморця", який закінчився перемогою дыючого чемпіона України з рахунком 5:2, був затьмарений нецивілізованою витівкою фанатів, інформує www.sport.com.ua.

Прихильники "Динамо" відкрито ворогують з фанами "Чорноморця". У своїх колах кияни називають супротивників "жидами". Представники Південної Пальміри відповідають таким словом, що не менш зачіпає - "хохоли". Крім того, донецькі фанати носять кличку "кроти", запорізькі, - "бомжі", дніпропетровські, - "пердяни"... Поки розбырки між ультрас проходять на "невидимих" фронтах, громадськість це не дуже-то і зачіпає. Але публічне вивішування принизливих банерів - це вже занадто.

Фани динамівців "вітали" гостей антисемітським рімейком клубної емблеми "Чорноморця", на якій зображена шестикінечна зірка Давида і напис "Жидоморец".

На саму гру прийшли дуже мало глядачів, тому "кричалки" двох тисяч київських фанів чули не тільки всі присутні на арені, але і вся телеаудіторія. Не зовсім розуміючі соціальну значущість своїх вигуків, ультрас натхненно горланили "Ви - жиди", "згадали" також темношкірих легіонерів "Чорноморця".

За таку поведінку власних уболівальників, "Динамо", швидше за все, оштрафують на декілька тисяч у.о. Серйозніші санкції, принаймні, в українському футболі ніколи ще не застосовувалися. Хоча за кордоном і на міжнародній арені за подібне карають і дискваліфікацією, і штрафами в сотні тисяч євро.

Самі фани відкидають звинувачення в антисемітизмі, підкреслюючи, що всього-лише використовують свої сленг. Стверджують, що одеські ультрас самі себе величають "жидами", а одніє з найулюбленіших їх пісеньок є "А в Одесі живуть одні жиди".
Зараз ви читаєте новину «Фани "Динамо" на грі з "Чорноморцем" проявили антисемітизм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути