пʼятниця, 10 жовтня 2008 08:26

Команди вимагають повернути Гран-прі Канади

Боси команд Формули-1 планують провести переговори, щоб спробувати повернути в календар канадську гонку. На цьому тижні етап на автодромі ім. Жиля Вільньова не був включений до календаря, а отже, сезон 2009 року може стати першим в історії Формули-1 без гонки в Північній Америці.

Ходять чутки, що Берні Екклстоун може використовувати ситуацію в своїх інтересах, створивши для себе кращі фінансові умови від організаторів Гран-прі Канади, але команди, для яких цей ринок має важливе значення, пропонують повернутися до колишньої схеми - провести канадський етап у традиційні дні, а Гран-прі Туреччини пересунути на початок серпня, як у першій версії календаря червня.

Нік Фрай, Honda: "Не думаю, що мова йде про короткострокову проблему, але у будь-якому випадку її потрібно вирішувати. Якщо ми говоримо про чемпіонат світу, а не окремих континентів, то виникають деякі складнощі, адже Північна Америка дуже важлива для автовиробників. Ми повинні використовувати стратегію, думати про те, як збільшити популярність нашого спорту.

Я говорю не про конкретну гонку, а про ситуацію в цілому, про те, як розширити присутність Формули 1 у Північній Америці, тоді фінансові проблеми команд, пов"язані з тим, що ми проводимо там єдиний Гран Прі, будуть не так глобальні".

Маріо Тайссен, BMW: "Поки ми не отримали жодних пояснень, думаю, це питання потрібно обговорити найближчим часом".

"Советский спорт"

Зараз ви читаєте новину «Команди вимагають повернути Гран-прі Канади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути