Ексклюзиви
субота, 24 травня 2008 14:29

Європеєць вперше завоював Імператорський кубок з сумо

Болгарин Калоян Махлянов, який вистурає під псевдонімом Котоосю ("Європейська цитра"), став автором сенсації на турнірі з сумо в Токіо.

Здолавши свого чергового суперника, він достроково забезпечив собі перемогу в змаганні і в неділю після фінального бою незалежно від його результату отримає Імператорський кубок. Він перший в історії європеєць, якому вдалося досягнути такого видатного результату на історичній батьківщині цього виду боротьби.

25-річний Калоян Махлянов дебютував в Японії в 2002 році, а в січні 2005-го був удостоєний другого за значущістю в ієрархії сумо рангу "одзекі". Нинішній турнір був для болгарина особливо важливим, оскільки у разі невдалого виступу йому загрожувала дискваліфікація - пониження в ранзі.

На шляху до перемоги болгарський сумоїст, вага якого становить 155 кілограмів, а зріст перевищує 2 метри, зумів здолати двох найіменитіших борців - Асасіорю ("Вранішній синій дракон") і Хакухо ("Білий фенікс"), які вже неодноразово завойовували лаври чемпіонів турніру.

Газета.Ru
Зараз ви читаєте новину «Європеєць вперше завоював Імператорський кубок з сумо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути