Ексклюзиви
вівторок, 17 лютого 2009 09:38

Євро-2012 допоможе Польщі вийти з кризи

 
Загальна вартість проектів, пов"язаних із підготовкою Польщі до проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, складає майже 30 млрд. доларів, що майже вдвічі більше, ніж в Україні. Про це свідчать дані консалтингової компанії PMR, повідомляє РАР.

За даними останнього звіту компанії, яка спеціалізується на східноєвропейських ринках, близько 15 млрд. доларів Польща витратить на будівництво доріг. Компанія відзначає, що цього року в Польщі стануть відомі переможці більшості тендерів по Євро-2012, а з 2010 року в країні очікується прискорення росту економіки за рахунок реалізації будівельних проектів до чемпіонату.

15 млрд. доларів Польща витратить на будівництво доріг.

За даними PMR, 71% з 250 найбільших польських будівельних фірм розраховують виконувати роботи за контрактами по Євро-2012. Експерти компанії відмічають, що Україна випереджає Польщу в будівництві стадіонів, але може мати проблеми з модернізацією аеропортів, доріг і будівництвом готелів через невизначеність джерел фінансування в умовах кризи.

Таким чином, через початок активної підготовки до Євро, Польща може вирішити свої економічні проблеми і однією з перших країн вийти зі світової кризи. Чи скористається і Україна таким шансом?

Gazeta.ua, football.ua, УНИАН



Зараз ви читаєте новину «Євро-2012 допоможе Польщі вийти з кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути