Ексклюзиви
середа, 15 жовтня 2008 17:17

Євро-2012. Демонтаж "Троїцького" тривав 100 днів (ФОТО)
10

За 100 днів від минулого будівництва не залишилося і сліду - будівельники встигли демонтувати торговий центр "Троїцький" у відведений термін.


За словами одного з "руйнівників" Олександра Ланового, це місце назвали київським Сталінградом. "Ми називаємо це місце київським Сталінградом! Цей торговий центр був побудований настільки міцно, що зруйнувати його виявилося величезною проблемою. Навіть надійна німецька техніка деколи не справлялася! Довелося її трохи модернізувати по-нашому - за допомогою зварки і напильника", - говорить Ланової.


На щастя, за словами робітника, труднощі позаду. Тепер будівельники хочуть через чотири роки побувати на фіналі чемпіонату Європи, щоб побачити, як переможе українська команда.Сьогодні на минулому будівництві ще кипить робота. Величезні крани-кусачки відщипують останні кілограми бетонної опори, яка з хвилини на хвилину повинна завалитися. Декілька будівельників поливають територію водою, щоб бетонна крихта у всій окрузі не посипала голови киян. А самоскиди вивозять останнє будівельне сміття на переробку.

За словами начальника демонтажу Сергія Рябоконя, за станом на 15 жовтня роботи закінчені на 99 відсотків. "Залишилося "відкусити" всього 200 - 300 кубометрів бетону. До п"ятниці все сміття повинні вивезти і повністю очистити цей майданчик. Якби нас справно фінансували, про "Троїцький" вже б всі забули. Але із ста відведених нам днів ми 34 простояли без роботи!", - говорить Рябоконь.


За його словами, були дні, коли не було грошей навіть на солярку для машин. Та і на сьогоднішній день люди працюють в борг. Держава їм заборговувала 16 млн гривень. Як відзначив Рябоконь, щоб реконструювати стадіон вчасно, потрібно вже сьогодні починати роботи. Але зараз немає не тільки грошей, але і навіть креслень плану реконструкції!


Разом з тим почалися будівельні роботи на НСК "Олімпійському". Зокрема на стадіоні йдуть підготовчі будівельні роботи для проведення випробування міцності фундаменту трибун першого і другого ярусів.

terrikon

Зараз ви читаєте новину «Євро-2012. Демонтаж "Троїцького" тривав 100 днів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути