Ексклюзиви
четвер, 04 вересня 2008 12:28

Євро 2012. Польські хулігани можуть завадити втіленню української мрії

Євро 2012. Польські хулігани можуть завадити втіленню української мрії
Футбольні хулігани Польщі одна з головних проблем для Євро-2012. Польська влада обіцяла УЄФА, що вони розібралися з футбольними хуліганами. Виявилось, що ні.

Польська поліція затримала 741 хулігана напередодні варшавського дербі між "Полонією" та "Легією" у рамках розіграшу Кубка ліги. Серед них було 63 неповнолітніх. До вечора середи 427 з затриманих отримали адміністративні покарання, 45 чоловік було відпущено, а ще 253 чекають вирішення суду.

Зіткнення поліції та хуліганів відбулося у вівторок увечері, коли поліція намагалася розділити фанатські потоки при вході на стадіон. У відповідь хулігани напали на міліціантів, кидаючи в них камені та петарди. У результаті був знищений один поліцейський автомобіль, а три хулігани були арештовані. Серед них був один неповнолітній, останнім загрожує тюремний вирок від одного до десяти років за загрозу життю поліцейського.

Матч "Полонії" з "Легією" закінчився внічию 1:1, і в ході поєдинку на трибунах не було безладів. У результаті найбільшої поліцейської операції проти футбольних хуліганів Польщі за останні декілька років було затримано більш семи сотен порушників.

Останній раз такі масові безлади були в 2006 році у Варшаві після матчу "Легії" з краківською "Віслою". Тоді поліція затримала 231 людину, зокрема 12 неповнолітніх. Заарештованих було більше 60 чоловік і 128 отримали адміністративні покарання.

"Обозреватель"

Зараз ви читаєте новину «Євро 2012. Польські хулігани можуть завадити втіленню української мрії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути