Ексклюзиви
субота, 07 грудня 2019 16:24

Руїз та Джошуа проведуть головний бій року у надважкій вазі

 

Сьогодні ввечері на Diriyah Arena в місті Ед-Дірійя, Саудівська Аравія, відбудеться масштабний турнір професійного боксу. Центральною подією стане бій-реванш між американцем Енді Руїзом-молодшим і британцем Ентоні Джошуа.

1 червня Джошуа зазнав першої в кар'єрі поразки – технічним нокаутом в сьомому раунді. Тепер спробує повернути собі три чемпіонські титули за основними версіями (WBA, WBO, IBF). Телеканал "Інтер" покаже кілька боїв з Саудівської Аравії. Початок програми "Великий бокс" о 21:30 год.

Gazeta.ua виділяє деякі важливі деталі сьогоднішнього мегафайту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Руїз зламав Джошуа та усталені правила. Усику доведеться зачекати до наступного року

Головне питання – чи вдалося Джошуа ментально відновитися після важкої поразки. Ентоні протягом бою чотири рази побував у нокдауні і виглядав деморалізованим. В ідеалі він мав провести кілька відновлювальних поєдинків, щоб повернути собі впевненість. Але скористався опцією контракту про негайний матч-реванш.

Для Джошуа бій із серії "Пан або пропав". Друга поспіль поразка, якщо і не заставить його повісити рукавички на цвях, то сильно підкосить кар'єру, вдарить по амбіціях і може надламати його як боксера.

Результати зважування вселяють оптимізм уболівальникам Джошуа. Він очікувано виявився легшим, ніж у попередніх боях – 107,9 кг. В першому поєдинку з Руїзом Ентоні важив 112,5 кг, перед боєм з Володимиром Кличком у квітні 2017-го – 113,4 кг. Натомість американець здивував. Попри заяви і наміри схуднути, він погладшав з часу попереднього бою майже на 7 кг – 128,4 кг проти 121,6 кг. Різниця у вазі між суперниками становить понад 20 кг. Джошуа на 10 см вищий.

Різниця у вазі між суперниками становить понад 20 кілограмів

Про масштаб боксерської події красномовно говорять цифри. Загальна виручка організаторів поєдинку - $125 млн, в тому числі $30 млн - від Саудівської Аравії, $50 млн - від продажу платних трансляцій, $25 млн - від стрімінгового сервісу DAZN і по $10 млн - від телемовників і спонсорів. За матч-реванш претендент Джошуа заробить $88 млн (до вирахування податків), чемпіон Руїз - порівняно скромні $12 млн. "Чистими" Джошуа отримає близько $60 млн і це один із найбільших гонорарів в історії боксу.

ТОП-10 рекордних гонорарів:

1. Флойд Мейвезер за бій з Конором Макгрегором (2017 рік) - $275 млн;

2. Флойд Мейвезер за бій з Менні Пак'яо (2015) - $250 млн;

3. Менні Пакьяо за бій з Флойдом Мейвезером - $150 млн;

4. Конор Макгрегор за бій з Флойдом Мейвезером - $100 млн;

5. Флойд Мейвезер за бій з Саулем Альваресом (2013) - $80 млн;

6. Ентоні Джошуа за реванш з Енді Руїзом (2019) - $60 млн;

7. Оскар Де Ла Гойя за бій з Флойдом Мейвезером (2007) - $52 млн;

8. Сауль Альварес за бій з Сергієм Ковальовим (2019) - $35 млн;

9. Евандер Голіфілд за реванш з Майком Тайсоном (1997) - $33 млн;

10. Майк Тайсон за реванш з Евандером Голіфілдом (1997) - $30 млн.

Ризикнемо припустити, що Джошуа зумів психологічно впоратися з поразкою і переварити її. І з допомогою Володимира Кличка, зокрема. Напевно, він не буде форсувати подій, перебоксовуватиме з дистанції і не йтиме на загострення. Принаймні на початковій стадії бою. Але після грунтовної розвідки він таки попаде і вже не відпустить суперника – як у третьому раунді першого бою. Прогнозуємо перемогу Джошуа нокаутом в середніх раундах.

Руїзу і Джошуа по 30 років. В них по одній поразці. Руїз виграв 33 поєдинки (22 нокаути). У Джошуа 22 перемоги (21 нокаут).

Зараз ви читаєте новину «Руїз та Джошуа проведуть головний бій року у надважкій вазі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути